3.122 vizualizări

Vizita președintei la Edineț, asociată cu campanie electorală de unele instituții media

Pe 1 iunie, președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu agenții economici și angajații sectorului medical din orașul Edineț. Șefa statului a fost întâmpinată inclusiv de un grup de protestatari cu pancarte pe care era scris „Rușine” și „La gunoi”.  Potrivit presei, secvențe video de la miting au fost distribuite inițial pe un canal de Telegram apropiat socialiștilor, iar unele portaluri au recurs la catalogări și accente. 

Portalul Abcnews.md a scris, într-o știre preluată de pe site-ul Sinteza.org, despre faptul că  „vizitele președintelui Maia Sandu au în realitate tentă electorală”, făcând trimitere la „surse ale redacției”. Pe de altă parte, cetățenii incomozi nu ar fi fost lăsați să intre la întâlnire, scriu jurnaliștii fără a face trimitere la surse concrete. Redacția a scris despre faptul că tinerii și bătrânii o așteaptă pe „lidera informală a PAS la Edineț”, după care a anunțat că „poliția a BLOCAT accesul oamenilor din Edineț la întâlnirea cu Maia Sandu”, ca mai apoi să relateze despre sloganele protestatarilor – „Maia Sandu la gunoi”.

De cealaltă parte, redacția Timpul.md au pus accent pe faptul că protestul ar fi fost organizat de către comuniști și socialiști, titrând: „VIDEO: Bandiții socialiști o atacă pe Maia Sandu la Edineț. Tineri cu cagule și măști au ieșit la „protest”. Redacția a recurs la amestecul dintre fapte și opinii, afirmând că „bandiții comuniști și socialiști au mobilizat oameni pentru a o ataca și huidui pe Maia Sandu” și că „cei care au venit să o jignească pe Maia Sandu sunt membri ai blocului comuniștilor și socialiștilor”.

Mai mult, autorul operează cu concluzii și acuzații: „Toată regia a fost creată special pentru a-i crea o imagine defavorabilă președintei Maia Sandu, cu ajutorul presei controlate de forțele proruse. Cei care se fac vinovați de acest atac sunt bandiții Igor Dodon și Vladimir Voronin”. Dreptul la replică lipsește.

Portalul Agora.md a publicat un material informativ cu titlul: „Proteste și scandări la Edineț în timpul unui vizite a Maiei Sandu. Președinția: Sunt organizați ca să zădărnicească vizita (VIDEO)”, oferind deopotrivă reacția Poliției și Președinției. 

Vedeți mai jos o selecție de știri.

Sursă foto: Facebook.com/maia.sandu

POLITICĂVIDEO // Maia Sandu, la gunoi! Așa au scandat oamenii din nordul țării

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a fost întâmpinată cu huiduieli în cadrul vizitei de lucru de la Edineț, transmite Telegraph.md. Zeci de protestatari s-au adunat cu pancarte, scandând diferite lozinci anti-președinte, inclusiv ”Rușine”, ”Jos Maia Sandu!” și ”Maia Sandu la gunoi!”. A fost nevoie și de intervenția poliției pentru a o proteja pe șefa statului. Iar ofițerii SPPS au blocat accesul
Abcnews.md

Proteste și scandări la Edineț în timpul unei vizite a Maiei Sandu. Președinția: Sunt organizați ca să zădărnicească vizita (VIDEO)

Un grup de oameni a manifestat la Edineț în timpul vizitei președintei Maia Sandu. Aceștia au avut câteva pancarte și a au strigat „Rușine” în timp ce șefa statului se afla la o întâlnire. Informația despre proteste a apărut inițial pe unele canale de telegram apropiate socialiștilor. În imaginile video se observă un grup de tineri echipați cu fluiere și vuvuzele, care scandează activ.
Agora.md

VIDEO: Bandiții socialiști o atacă pe Maia Sandu la Edineț. Tineri cu cagule și măști au ieșit la „protest”

Bandiții comuniști și socialiști au mobilizat vreo 20 de oameni pentru a o ataca și huidui pe Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Cei care au venit să o jignească pe Maia Sandu sunt membri ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Toată regia a fost creată special pentru ai crea o imagine defavorabilă președintelui Maia Sandu, cu ajutorul presei controlate de forțele proruse. Cei care se fac vinovați de acest atac sunt bandiții Igor Dodon și Vladimir Voronin.
Timpul.md