4.191 vizualizări

Vizita la Bruxelles a premierului Pavel Filip reflectată de trei televiziuni de la Chișinău

Premierul Pavel Filip s-a aflat într-o vizită de două zile la Bruxelles, însoțit de o delegație a Guvernului Republicii Moldova. În cadrul vizitei, Pavel Filip a avut mai multe întrevederi cu oficialii europeni.

Sursă foto: gov.md

UE va susține și finanța în continuare realizarea reformelor de Guvernul de la Chișinău

Uniunea Europeană va susţine şi va finanţa, în continuare, implementarea reformelor în ţara noastră. În cadrul celei de-a doua reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova-UE, oficialii de la Bruxelles s-au arătat mulţumiţi de ritmul şi de modul în care Guvernul de la Chişinău realizează agenda europeană."Am decis astăzi că vom continua să sprijinim Republica Moldova pentru implementarea reformelor", a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini.
prime.md

Mesaj de la Bruxelles. Europenii cer Chișinăului reforme vizibile în schimbul ajutorului financiar

Europenii au apreciat efortul guvernului de la Chișinău de a începe reforme, dar vor rezultate concrete. Cu acest mesaj s-a întors azi de la Bruxelles premierul Pavel Filip. Uniunea Europeană va relua finanțarea Republicii Moldova, doar când autoritățile de la noi vor recupera toate restanțele la implementarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană.
TVR.RO

Filip, încolţit la Bruxelles

După spicherul Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip a fost pus la zid de europarlamentari... cu întrebări. Cum va scăpa de influența oligarhului Vladimir Plahotniuc, care ar sta în calea integrării europene a Republicii Moldova? Ce va face pentru a restabili încrederea investitorilor străini după frauda din sistemul bancar? Cum va îmbunătăți funcționarea Comisiei de Integritate și a Centrului Anticorupție? Răspunsurile oferite de Pavel Filip nu au fost pe măsura așteptărilor. Unii legislatori europeni s-au declarat dezamăgiți.
jurnaltv.md