2.754 vizualizări

Vizita jurnaliștilor la Condrița – beciul și paza înarmată vs. cheltuieli de întreținere și opțiuni privind utilizarea clădirii

Miercuri, 10 martie, jurnaliștii au fost invitați să viziteze reședința de stat de la Condrița, având oportunitatea să vadă interiorul și condițiile de trai de la vila prezidențială. Mai multe instituții media au reflectat vizita prin live-uri de la fața locului. Unele dintre ele au preferat să evidențieze anumite detalii în știrile lor. 

Bunăoară site-ul oficial al postului NTV Moldova – ntv.md – a accentuat că jurnaliștii au fost întâmpinați la reședința de stat „cu pază înarmată la intrare”. În știre se spune că, la investirea sa în funcție, președinta Maia Sandu ar fi declarat că nu ar dori să cheltuie bani publici pe luxul de la Condrița. „Recent, Maia Sandu a recunoscut într-un interviu că nu renunță la vila prezidențială și că va decide mai târziu cum să o folosească”, se mai arată în text. Despre faptul că „nu va renunța la reședința prezidențială” portalul amintește și într-o altă știre în care titrează: Sandu nu a redus cheltuielile pentru reședința de la Condrița”. Afirmația aparține președintelui Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. Țineți minte cum mă criticau cum cheltui 100 de mii de lei pe zi, cum calculau ei. Tot așa cheltuie. Comandă flori. Noi nu am comandat atâtea flori, cât au comandat ei în bugetul lor”, a declarat politicianul în cadrul unei emisiuni televizate. 

De cealaltă parte, Cotidianul.md a publicat o știre ce scoate în evidență beciul de pe teritoriul proprietății:  „(FOTO) Cum era și ce-a rămas: Ce i-a lăsat Igor Dodon Maiei Sandu în beciul de la Condrița”. „Deși anterior era plin cu diferite tipuri de vinuri și produse conservate, astăzi beciul de la Condrița este pustiu. Igor Dodon i-a lăsat totuși Maiei Sandu câteva borcane cu conserve”, remarcă jurnaliștii.    

Portalul Zdg.md a informat în știrea sa atât despre vizita reprezentanților mass-media, cât și despre opțiunile de utilizare a clădirii și problemele ce țin de gestionarea reședinței: „VIDEO/ Tur la reşedinţa de stat de la Condriţa. Vila prezidențială, filmată în interior de jurnaliști”. Redacția a precizat între altele că „în anul 2020 întreținerea reședinței de stat de la Condrița a costat bugetul de stat 2,4 milioane de lei din cele 2,6 milioane de lei planificate. Cei mai mulți bani au fost cheltuiți pentru salarii și cheltuieli standard, precum energie electrică și gaze naturale”. 

Vedeți mai jos o selecție de știri.

(FOTO) Cum era și ce-a rămas: Ce i-a lăsat Igor Dodon Maiei Sandu în beciul de la Condrița

Deși anterior era plin cu diferite tipuri de vinuri și produse conservate, astăzi beciul de la Condrița este pustiu. Igor Dodon i-a lăsat totuși Maiei Sandu câteva borcane cu conserve. Președinția a organizat astăzi un tur pentru jurnaliști la complexul prezidențial de la Condrița, rămas fără locuitori după ce Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale. Principala atracție a fost însă beciul, care în perioada lui Igor Dodon era plin diferite feluri de borcane cu conserve, sticle și butoaie de vin.
Cotidianul.md

VIDEO/ Tur la Reşedinţa de stat de la Condriţa. Vila prezidențială, filmată în interior de jurnaliști

Aparatul președintelui R. Moldova organizează un tur la Reşedinţa de stat de la Condriţa. Jurnaliștii au fost lăsați să vadă reședința prezidențială în interior. Aceștia au avut acces la etajul unu și doi. Secretarul general al Aparatului Președintelui Andrei Spînu spune că, la moment, instituția este în faza de analiză a opțiunilor de utilizare a reședinței. „O să anunțăm când vom avea o soluție pentru a folosi această clădire în interes public. Sunt mai multe idei venite de la mai multe asociații și persoane. Au fost propuneri să organizăm un spațiu pentru victimele violenței domestice, evenimente culturale și altele”, a spus Spînu.
Zdg.md

Cu pază înarmată la intrare. Cum au fost întâmpinați jurnaliștii la Reședința prezidențială de la Condrița

Cu pază înarmată la intrare. Astfel este păzită Reședința de la Condrița a președintelui Maia Sandu. Imaginile au fost surprinse, astăzi, de către jurnaliștii care au mers să facă un tur de presă la vila prezidențială. Amintim că în perioada electorală, dar și înainte de a fi investită în funcția de președinte, Maia Sandu declara că nu va cheltui banii publici pentru luxul de la Condrița. Tot atunci, susținătorii șefei statului au lansat o petiție prin care o îndemnau pe Sandu să dea Reședința de la Condrița în folosință femeilor, care sunt victime ale violenței domestice.
ntv.md