5.746 vizualizări

Vizita europarlamentarului Petras Austrevicius la Chișinău și întrevederea cu premierul Pavel Filip

Programul vizitei a inclus întrevederi cu Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, Prim-ministrul Pavel Filip, Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici și cu Viceprim-ministrul Andrei Galbur, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Mesajul UE adresat guvernanţilor de la Chişinău: „Răbdarea a ajuns la capăt, nu veţi primi bani până nu veţi avea rezultate concrete”

Mesajul raportorului Parlamentului European pentru Republica Moldova a fost unul destul de tranşant - răbdarea Uniunii Europene a ajuns la capăt, iar Republica Moldova nu va mai primi asistenţă financiară până nu va înregistra rezultate concrete la implementarea reformelor. Astfel comentează experţii politici vizita la Chişinău a europarlamentarului Petras Auštrevičius. Oficialul european a menţionat că UE aşteaptă rezultate concrete şi rapide în investigarea jafului din sistemul bancar, iar guvernarea de la Chişinău trebuie să facă paşi concreţi pentru realizarea reformelor.
jurnal.md

"Contează sprijinul european!" Premierul Filip s-a întâlnit cu europarlamentarul Austrevicius (VIDEO)

Pentru Republica Moldova contează sprijinul european, iar Guvernul va face tot posibilul pentru a recâştiga încrederea partenerilor externi. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip la întrevederea cu europarlamentarul Petras Austrevicius. Prim-ministrul a menţionat că Guvernul nu are timp de odihnă şi lucrează contracronometru pentru a pune în practică reformele. "Guvernul pe care îl conduc este determinat să scoată Moldova din criză. Suntem conştienţi de situaţia dificilă din care am preluat mandatul. Acivitatea noastră este orientată către recâştigarea încrederii cetăţenilor şi a partenerilor externi. Menţinerea parcurusului european, dar şi implementarea Acordului de Asociere este prioritatea numărul unu la Chişinău", a precizat şeful Executivului.
publika.md

Auštrevičius sugerează că acțiunile Guvernului sunt contracronometru

Situația din Republica Moldova este la limită, iar guvernul de la Chișinău trebuie să acționeze cât mai urgent în implementarea reformelor, pentru că de acest lucru depinde încrederea partenerilor de dezvoltare, dar și a Fondului Monetar Internațional, care urmează să vină la Chișinău. Declarația îi aparține raportului UE pentru Republica Moldova, după întâlnirea cu prim-ministrul Pavel Filip.
deschide.md