6.905 vizualizări

Viorel Chetraru: interogat la Moscova, cap de afiș în presa de la Chișinău

Eroul zilei de astăzi este Viorel Chetraru, șeful Centrului Național Anticorupție, care chiar de dimineață a fost oprit, pentru discuții „de clarificare” ce au durat vreo trei ore, pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova. Jurnaliștii s-au întrecut în a afla detalii privind motivul acțiunilor întreprinse de serviciile speciale rusești la adresa demnitarului moldovean. Cine și cât de mult a reușit să facă lumină, vedeți mai jos.

Șefului CNA, Viorel Chetraru, i-a fost restricționat accesul în Federația Rusă

UPDATE 12:10 Reacția CNA: Directorul CNA întreprinde o vizită de lucru în Federaţia Rusă, la Moscova, unde participă la Grupul de lucru comun cu organele de drept ruse (Rossfinmonitoring), în cadrul căruia se discută investigaţiile comune privind spălările miliardelor ruseşti prin băncile din Republica Moldova. Ieri, pe teritoriul Aeroportului Sheremetievo, a avut loc un incident care s-a rezolvat pe căi diplomatice.
Realitatea.md

CNA confirmă:Chetraru a fost oprit pe aeroportul Sheremetyevo

Șeful Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, a fost oprit pentru discuții pe aeroportul Sheremetyevo. Aceste discuții „clarificative” au durat trei ore, după care Chetraru a mers la conferința la care era așteptat. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, care a adăugat că nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de cazuri. Un incident similar a avut loc anterior pe aeroportul Domodedovo.
Deschide.md

CNA: Incidentul în care a fost implicat Chetraru, rezolvat pe căi diplomatice

Serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție a reacționat la informația publicată de Moldova.org, potrivit căreia directorul CNA, Viorel Chetraru, a fost implicat într-un incident diplomatic în Federația Rusă. Potrivit CNA, Chetraru întreprinde o vizită de lucru în Federația Rusă, la Moscova, unde participă la Grupul de lucru comun cu organele de drept ruse (Rossfinmonitoring), în cadrul căruia se discută investigațiile comune privind spălările miliardelor rusești prin băncile din Republica Moldova.
Moldova.org