8.943 vizualizări

Un grup de ONG-iști și jurnaliști au cerut în Parlament: Acces liber pentru presă!

Mai mulți jurnaliști și reprezentanți ai societății civile au intrat joi, 3 martie, în sala de şedinţe a Parlamentului și au cerut deputaților ca reporterii și cameramanii acreditați să aibă acces liber la ședințele plenare, pentru a putea reflecta evenimentele. Membrii grupului de iniţiativă au purtat tricouri personalizate cu lozinca „Acces liber pentru presă”.

SCANDAL la Parlament! Un grup de ONG-iști și jurnaliști au dat buzna în plen (FOTOREPORT)

O comisie specială va identifica soluții tehnice în vederea accesului presei în sala de ședințe a Parlamentului. O decizie în acest sens a fost luată de Biroul Permanent al Legislativului. Asta după ce un grup de ONG-iști și jurnaliști de la instituţiile media, care au susținut protestele Platformei "Demnitate și Adevăr", au provocat un scandal în sala de plen a Parlamentului.
Publika.md

Protest inedit în Parlament: Acces liber pentru presă!

Mai mulți reprezentanți ai societății civile și ai mass-media au intrat joi, 3 martie, în sala de şedinţe a Legislativului, cerând deputaților ca jurnaliștii acreditați (reporteri și cameramani) să aibă acces liber la ședințele plenare, pentru a putea reflecta corect evenimentele.
Media-azi.md

Parlament: Sala de şedinţe,„asaltată” de jurnalişti.- Vrem acces aici!

Sala de şedinţe a Parlamentului a fost "asaltată" de jurnalişti care cer acces liber acolo. Un grup de iniţiativă, în frunte cu Alina Radu, Petru Macovei, Natalia Morari, Nadine Gogu, Eugenia Năstase şi alţi jurnalişti din Moldova au instalat un "ţarc" improvizat în faţa sediului Parlamentului, după care au intrat în clădire.
Deschide.md