4.606 vizualizări

Partidul Socialiștilor cere sesizarea Comisiei de la Veneţia referitor la decizia CC privind modul de alegere a preşedinteluii

Fracţiunea socialiştilor din Parlament cere sesizarea Comisiei de la Veneţia pentru a aprecia legitimitatea deciziei Curţii Constituţionale din 4 martie. În acest sens, PSRM i-a adresat o solicitare preşedintelui legislativului, Andrian Candu.

DOC: Se cere expertiza Comisiei de la Veneţia privind legitimitatea deciziei Curţii Constituţionale din 4 martie; Candu, îndemnat să expedieze sesizarea

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, este îndemnat să ceară expertiza Comisiei de la Veneţia privind legalitatea hotărârii Curţii Constituţionale din 4 martie 2016, cu privire la modul de alegere a preşedintelui.
jurnal.md

PSRM cere sesizarea Comisiei de la Veneţia referitor la decizia CC din 4 martie

Socialiştii cer sesizarea Comisiei de la Veneţia pentru a aprecia legitimitatea deciziei Curţii Constituţionale din 4 martie curent cu privire la modul de alegere a preşedintelui. Fracţiunea socialiştilor din Parlament i-a adresat o solicitare în acest sens preşedintelui legislativului, Andrian Candu, transmite IPN.
IPN.md

Drumul sesizării socialiștilor spre Comisia de la Veneția va trece prin biroul lui Candu

Fracțiunea PSRM au cerut lui Candu să sesizeze Comisia de la Veneția în privința hotărârii Curții Constituționale de săptămâna trecută. Potrivit legislației, singurul care poate sesiza Comisia de la Veneția este președintele Parlamentului, funcție ocupată de Andrian Candu. Documentul socialiștilor este semnat de către președintele fracțiunii din Parlament, Zinaida Greceanîi și președintele partidului, Igor Dodon.
agora.md