4.870 vizualizări

Marşul Unirii, prin prisma media: de la aplauze fulminante la huiduieli

Un Marș Unionist a avut loc duminică la Chișinău, cu prilejul celor 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Printre participanți s-au numărat cetăţeni din toate regiunile Republicii Moldova, dar și adepți ai reunirii, veniți din România. În aceeași zi, în stradă au ieșit contestatarii ideii de reunificare. Cum a văzut presa evenimentul, aflați din știrile de mai jos.

Marșul Unirii la Chișinău: Cântece patriotice, urale, aplauze, gafe, alerte cu bombă și altercații

Un marș unionist de amploare a avut loc, astăzi, în Capitală, cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Publika.md

La Chișinău a avut loc un amplu marș al „ReUnirii”...

Participanții au mărșăluit din scuarul Teatrului de Operă și Balet până la scuarul Gării Feroviare, scandând lozinci precum „Basarabia e România” și „Unire”. Estimările preliminare ale poliției spun că au fost prezenți circa 6 mii de persoane.
Europalibera.org

Eșecul total al marșului unionist

Duminică, la Chișinău s-au adunat cîteva mii de unioniști care au trecut în marș de la Teatrul de Operă și Balet pînă la Gara Feroviară. Printre ei au fost cel mult o mie de unioniști adevărați, dintre care cîteva sute de persoane au fost aduse cu 10 autocare din România. Ceilalți sînt angajați ai organizațiilor aflate sub controlul liderului liberalilor, Mihai Ghimpu, aduși centralizat din raioanele republicii.
Noi.md