4.125 vizualizări

Întrevederea cu cetăţenii de la Făleşti, în presă: show pentru unii, maidan pentru alții

Candidatul independent Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor la funcţia de preşedinte, a participat duminică, 25 octombrie, la o întâlnire cu alegătorii din Făleşti. La eveniment a fost prezent şi Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, și el concurent electoral, cu scopul să-i adrese câteva întrebări contracandidatului său din motiv că ultimul refuză să participe la dezbaterile televizate. La scurt timp după ce Igor Dodon a fost primit cu pâine, aplauze şi flori de către organizatorii întâlnirii, între cei doi concurenți s-a iscat un schimb de replici şi de gesturi în urma cărora mulţimea s-a împărţit în două tabere: unii cereau ca Usatîi să iasă din clădire, alții – ca Dodon să plece. Incidentul nu a trecut fără ecouri în presă. 

Mai multe instituţii media au relatat despre cele întâmplate pe un ton ironic. Portalul Politics.md a titrat: „VIDEO // AFARĂ! Usatîi a încercat să facă show la o întrevedere a lui Igor Dodon cu alegătorii și a fost rușinos alungat din sală de către cetățeni”. În aceeaşi manieră au relatat incidentul şi jurnaliştii de la Subiectulzilei.md: „VIDEO // Renato Usatîi, fugărit rușinos chiar din propriul oraș în timp ce încerca să pericliteze întâlnirea lui Igor Dodon cu cetățenii”. La polul opus, Kp.md a informat pe un ton tendențios: „Maidanul este aproape: Usatîi a dat primul semnal al unei răscoale ce se pregăteşte în Moldova de către cei de dreapta” (orig. „Майдан близко: Усатый подал первый сигнал к готовящемуся в Молдове бунту правых”).

Radio Chişinău a reflectat subiectul neutru şi echidistant, notând: „Renato Usatîi a mers la întâlnirea electorală a lui Igor Dodon”. Ştirea a fost însoţită de un video live, difuzat pe pagina de Facebook a candidatului Renato Usatîi – „Dodon fuge de dezbateri. Am decis sa vin după el în orașul Fălești. ” 

Vedeţi mai jos selecţia de ştiri.

Colaj captura video, surse mass-media citate

VIDEO // AFARĂ! Usatîi a încercat să facă show la o întrevedere a lui Igor Dodon cu alegătorii și a fost rușinos alungat din sală de către cetățeni

Afară! Rușine! Aceasta a fost reacția locuitorilor din Fălești, după ce Renato Usatîi a venit la o întrevedere a candidatului Igor Dodon cu localnicii și a încercat să facă show. Oamenii s-au arătat nemulțumiți de comportamentul inadecvat al lui Usatîi și l-au huiduit.
Politics.md

VIDEO | Renato Usatîi a mers la întâlnirea electorală a lui Igor Dodon

Candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi a mers la întâlnirea organizată de contracandidatul său, Igor Dodon, la Fălești în încercarea de a-i adresa mai multe întrebări.
Radio Chişinău

Майдан близко: Усатый подал первый сигнал к готовящемуся в Молдове бунту правых

Фэлештский инцидент создан для его проецирования на главной площади столицы
Kp.md