948 vizualizări

Ediții speciale vs grile fără modificări. Ce au pus pe post mai multe televiziuni moldovenești în contextul situației din Ucraina

Unele posturi de televiziune din Republica Moldova au pus pe post ediții speciale, în timp ce altele și-au păstrat grila obișnuită de programe în contextul agravării situației de securitate din Ucraina. Asta după ce, în dimineața de 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat declanșarea unei „operațiuni militare speciale” în țara vecină, iar președintele ucrainean Vladimir Zelenski a introdus legea marțială în țară. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat după ședința Consiliului Suprem de Securitate că Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgență.

Media Azi a urmărit conținutul unor posturi TV din Republica Moldova între orele 10.00 și 11.00 și relatează ce a surprins.

Astfel, postul public de televiziune Moldova 1 transmite o ediție specială, unde analistul politic Igor Munteanu comentează evenimentele.

Puțin mai devreme am surprins și transmisiunile postului românesc Digi24 pe Moldova 1 la subiect.

Canalul Moldova 2 transmite programul cultural conform grilei, în timp ce la postul public din Găgăuzia, GRT, se difuzau clipuri muzicale.

Ediții speciale au mai pus pe post Jurnal TV, cu invitați care comentează în direct evenimentele, canalul TV8, unde am surprins briefingul Maiei Sandu despre intenția de a declara stare de urgență în Moldova, precum și TVR Moldova, unde jurnalistul Constantin Uzdriș comenta evenimentele.

Pro TV Chișinău a relatat subiectul la știri.

Pe de altă parte, posturile Prime TV, Canal 2 și Canal 3 transmit programe conform grilei, respectiv emisiunea „Vorbește Moldova”, un serial și emisiunea „Telemagazin”.

Canalele afiliate Partidului Socialiștilor la fel nu au intervenit în grilă. NTV Moldova difuza emisiunea „Judecată cu jurați” (orig. Суд Присяжных), iar Primul în Moldova – emisiunea „E grozav să trăiești” (orig. Жить здорово). La RTR Moldova, în acel interval de timp, se emitea serialul „Spasskaia”.

Accent TV transmite o emisiune culinară, în timp ce canalul TV 6, afiliat Partidului Șor, difuza serialul „Talente nedescoperite 2”.