3.275 vizualizări

De la sondaj, la știri. Încrederea moldovenilor în politicieni, tratată cu accente

Pe 6 aprilie, compania sociologică Date Inteligente (iData) a prezentat un sondaj de opinie în care cetățenii au fost întrebați inclusiv despre nivelul încrederii în anumiți politicieni. Potrivit răspunsurilor,  pe primul loc s-a clasat  Maia Sandu cu 30,2%, urmată de președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, cu 22,75%. Clasamentul este urmat de deputatul Ilan Șor (4,01%), Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru (3,05%) și Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor (2,24%). Cercetarea a fost un pretext pentru unele redacții să recurgă la accente în știrile lor. 

Bunăoară, portalul Timpul.md a titrat: „Igor Dodon se PRĂBUȘEȘTE în sondaje! 76% din cetățeni n-au încredere în el”. În știre, redacția informează că majoritatea cetățenilor nu ar mai avea încredere în liderul socialiștilor. „După ce a pierdut alegerile, imaginea lui Dodon continuă să se deterioreze. Doar 23.51% din respondenții unui sondaj recent spun că au încredere în liderul PSRM, Igor Dodon. Peste 75% din cetățeni au încredere în alți politicieni”, se arată în material.

De cealaltă parte, portalul Dosardemedia.md informează că „Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor: Dodon, Șor și Usatîi, în top 5”. Autorul specifică că „fiecare al treilea cetățean al Republicii Moldova anunță că, din actuala clasă politică, cea mai mare încredere o are în șeful statului”.

Și Cotidianul.md a reflectat rezultatele cercetării. „(SONDAJ) Cei mai mai activi politicieni, în opinia moldovenilor. Cine se bucură de cea mai mare încredere” a titrat portalul. Redacția informează că „Maia Sandu și Igor Dodon sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere în rândul moldovenilor. (…) Pe locul trei s-a clasat Ilan Șor, acumulând 4.01%, iar Renato Usatîi – 3.05%. De asemenea, pe locul cinci se clasează Vladimir Voronin, cu o pondere a răspunsurilor de 2.24%”. De asemenea, autorul menționează că 23.93% din respondenți nu au încredere în niciun politician.

Vedeți mai jos o selecție de știri. 

Igor Dodon se PRĂBUȘEȘTE în sondaje! 76% din cetățeni n-au încredere în el

După ce a pierdut alegerile, imaginea lui Dodon continuă să se deterioreze. Doar 23.51% din respondenții unui sondaj recent spun că au încredere în liderul PSRM, Igor Dodon. Peste 75% din cetățeni au încredere în alți politicieni.
Timpul.md

(SONDAJ) Cei mai mai activi politicieni, în opinia moldovenilor. Cine se bucură de cea mai mare încredere

Maia Sandu și Igor Dodon sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere în rândul moldovenilor, conform sondajului prezentat de iData, marți 6 aprilie, Peste 31% din respondenți au afirmat că au cea mai mare încredere în Maia Sandu, iar 23.51% au încredere în Igor Dodon. Pe locul trei s-a clasat Ilan Șor, acumulând 4.01%, iar Renato Usatîi – 3.05%.
Cotidianul.md

Sondaj// Maia Sandu se bucură de cea mai are încredere din partea cetățenilor: Dodon, Șor și Usatîi, în top 5

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este politicianul care se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor. Fiecare al treilea cetățean al Republicii Moldova anunță că din actuala clasă politică, cea mai mare încredere o are în șeful statului, arată un sondaj realizat recent de iData. Astfel, Maia Sandu este susținută de 31,2%, fiind urmată de Igor Dodon cu 23,51%.
Dosardemedia.md