2.120 vizualizări

Cum au informat unele portaluri despre declarațiile lui Igor Dodon privind renunțarea la mandatul de deputat

Mass-media a reacționat prompt la declarațiile făcute în conferința de presă de luni, 18 octombrie, de către liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. El a anunțat că renunță la mandatul de deputat și va conduce în continuare Uniunea oamenilor de afaceri moldo-ruse. În declarațiile sale, pe care le-a numit „istorice”, liderul socialiștilor a adus laude formațiunii politice și a reiterat vechile mesaje negativiste ale socialiștilor la adresa actualei guvernări.

Presa online, care a adus cititorului prima informația, a pus accente diferite în știrile pe această temă – unele site-uri au scos în prim-plan meritele PSRM, din punctul de vedere al lui Igor Dodon, iar altele s-au referit la criticile la adresa guvernării, numind declarațiile sale drept „războinice”.

Astfel, site-ul postului NTV Moldova, în știrea ANUNȚ DE ULTIMA ORĂ: IGOR DODON PLEACĂ DIN PARLAMENT a reprodus declarațiile lui Igor Dodon, precum că PSRM „rămâne în continuare una dintre cele mai importante forțe ale Republicii Moldova și din ce în ce mai des aud că mai bine PSRM era la guvernare, decât cei care sunt acum și nu pot face față nici unei crize.”. Iar în ceea ce privește ocupația din viitor a liderului PSRM, jurnaliștii au selectat declarațiile în care Igor Dodon a adresat critici la adresa noii guvernări: „Vreau să consolidez relațiile moldo-ruse. Vedeți ce se întâmplă între Republica Moldova și Federația Rusă. Agenda a fost abandonată de actuala guvernare. Nu este o politică clară pentru agricultori, pentru oamenii noștri care se află în Rusia, au refuzat să importăm Sputnik, pe care oamenii îl așteaptă”.

Site-ul Ziarulnational.md, în știrea  Dodon, declarații RAZBOINICE la adresa guvernării, după ce a renunțat la mandatul de DEPUTAT. Încă o să vedeți voi cine pe cine, o să vedem la cine e mai tare… Socialistul și-a înregistrat o asoiciație și speră să revină la GUVERNARE, explică declarațiile lui Igor Dodon, făcute în conferința de presă, dintr-un alt unghi de vedere: „Socialistul Igor Dodon susține că actuala guvernare va încerca să-i fabrice dosare penale, însă dânsul, în calitate de președinte al Uniunii moldo-ruse a antreprenorilor, o filială a Asociației oamenilor de afaceri Delovaia Rossia, condusă de Igor Ceaika, va face față presiunilor. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing de presă, după ce a anunțat că renunță la funcția de lider al  PSRM și la mandatul de deputat”.

Portalul Agora.md a abordat subiectul în mod neutru, titrând: Ultimă oră! Dodon a anunțat că renunță la mandatul de deputat: „Nu mă ascund după imunitate”. Redacția a pus accent pe afirmațiile care se referă strict la obiectul conferinței de presă: „Am luat decizia să refuz mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Eu știu că unii acum se bucură sau se scârbesc, dar eu dacă sincer nu văd sensul să fiu în acest Parlament.  Eu consider că pot fi mult mai eficient în alte funcții…”.

Vedeți mai jos o selecție de știri.

Sursa foto: PSRM

ANUNȚ DE ULTIMA ORĂ! Igor Dodon pleacă din Parlament

În ceea ce privește ocupația din viitor a liderului PSRM, jurnaliștii au selectat declarațiile în care Igor Dodon a adresat critici la adresa noii guvernări: „Vreau să consolidez relațiile moldo-ruse. Vedeți ce se întâmplă între Republica Moldova și Federația Rusă. Agenda a fost abandonată de actuala guvernare. Nu este o politică clară pentru agricultori, pentru oamenii noștri care se află în Rusia, au refuzat să importăm Sputnik, pe care oamenii îl așteaptă”.
NTV

Dodon, declarații RAZBOINICE la adresa guvernării, după ce a renunțat la mandatul de DEPUTAT. Încă o să vedeți voi cine pe cine, o să vedem la cine e mai tare... Socialistul și-a înregistrat o asoiciație și speră să revină la GUVERNARE

„Socialistul Igor Dodon susține că actuala guvernare va încerca să-i fabrice dosare penale, însă dânsul, în calitate de președinte al Uniunii moldo-ruse a antreprenorilor, o filială a Asociației oamenilor de afaceri Delovaia Rossia, condusă de Igor Ceaika, va face față presiunilor. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing de presă, după ce a anunțat că renunță la funcția de lider al  PSRM și la mandatul de deputat”.
Ziarul Național

Ultimă oră! Dodon a anunțat că renunță la mandatul de deputat: „Nu mă ascund după imunitate”NTV

Redacția a pus accent pe afirmațiile care se referă strict la obiectul conferinței de presă: „Am luat decizia să refuz mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Eu știu că unii acum se bucură sau se scârbesc, dar eu dacă sincer nu văd sensul să fiu în acest Parlament.  Eu consider că pot fi mult mai eficient în alte funcții…”.
Agora