6.232 vizualizări

Cine, cât și cum va întoarce miliardul

Banca Naţională a Moldovei a publicat raportul de audit al instituției, unde se arată că, la 9 martie a.c., BNM și Ministerul Finanțelor au semnat un memorandum prin care, din 1 aprilie, ar urma să fie emise obligaţiuni de stat pentru a rambursa suma de 13,5 mlrd. de lei, rămasă restantă din creditele de urgență acordate de Guvern pentru „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”. Unele media au citit raportul, , altele au citit ceea ce au citit colegii. Concluziile însă sunt cam aceleași.

SEMNAT! Creditele acordate celor trei bănci falimentare, trecute ca DATORIE DE STAT

Ministerul Finanțelor va emite până la 1 aprilie curent valori imobiliare în sumă de 13,5 miliarde de lei pentru a le transmite Băncii Naționale a Moldovei. Astfel vor fi trecute la datoria de stat internă cele 13,5 miliarde de lei care au rămas din creditele de urgență acordate de Guvern pentru „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”. Un memorandum în acest sens a fost semnat de Ministerul Finanțelor și BNM la 9 martie curent.
Ziarulnational.md

„Condamnaţi” să rambursăm miliardul în 25 de ani

Banca Naţională a semnat cu Ministerul Finanţelor un Memorandum prin care începând cu 1 aprilie ar urma să fie emise obligaţiuni de stat pentru a rambursa suma restantă de peste 13,5 miliarde de lei. Autoritățile au identificat și aprobat modalitatea în care vor fi rambursate cele circa 13,6 miliarde de lei, rămase restante după dispariția miliardului și lichidarea celor trei bănci (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială).
Mold-street.com

Un sfert de veac de umilință … pentru miliardul furat

Suntem condamnați să rambursăm miliardul dispărut din cele trei bănci devalizate în 25 de ani. Portalul economic Mold-street.com informează că Banca Națională a semnat la 9 martie 2016 un memorandum cu Ministerul Finanțelor, prin care începând cu 1 aprilie ar urma să fie emise obligațiuni de stat pentru a rambursa suma restantă de peste 13,5 miliarde de lei, la o rată de 5 la sută.
Abcnews.md