5.022 vizualizări

Ziua Unirii Basarabiei cu România, un prilej de divizare pentru jurnaliști

Partidul Socialiștilor a difuzat astăzi o declarație cu referire la decizia adoptată ieri, 14 martie, de Camera Deputaților a Parlamentului României, prin care 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România – a devenit sărbătoare națională.  Reacția celor de la PSRM a ajuns rapid în presa de la Chișinău, care a relatat despre subiect, însă de o manieră diferită. Astfel, în timp ce A-tv.md a scos în prim-plan mesajul precum că „autoritățile de la București nu încetează să privească Republica Moldova ca pe o fostă și o viitoare anexă teritorială la România Mare”, Agora.md a văzut în declarația socialiștilor moldoveni „o reacție virulentă”, iar Moldova.org a notat că „Partidul Socialiștilor se arată deranjat de decizia Parlamentului României”. Vedeți mai jos selecția de știri.

ПСРМ: Бухарестские политики не перестают рассматривать Молдову в качестве бывшего и будущего территориального приложения к Румынии

Решение парламента Румынии по поводу голосования о признании 27 марта – дня присоединения Бессарабии к Румынии – национальным днем, представляет собой доказательство того, что унионистская истерия продолжается, убеждены представители Партии социалистов.
a-tv.md

PSRM, reacție virulentă după ce Parlamentul României a stabilit ziua de 27 martie drept sărbătoare națională

Socialiștii au venit cu o reacție la decizia adoptată ieri de Camera Deputaților a Parlamentului României, prin care ziua de 27 martie a devenit zi de sărbătoare națională.
agora.md

Socialiştii despre decizia Parlamentului român: E o dovadă că isteria unionistă nu s-a temperat

Partidul Socialiştilor se arată deranjat de decizia Parlamentului României de a declara zi de sărbătoare naţională ziua de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România. Potrivit socialiştilor, aceasta e o dovadă că „isteria unionistă nu s-a temperat”.
moldova.org