1.100.984 vizualizări

Ziua îndrăgostiților prin ochii presei: „competiție” acerbă între democrați, socialiști și polițiști

Evenimentele dedicate Zilei Sfântului Valentin au estompat astăzi, 14 februarie, subiectele considerate, de regulă, „importante” pentru agenda mass-media – fie că este vorba de comemorarea poetului Grigore Vieru, fie de câteva noi dosare pierdute de Republica Moldova la CEDO, fie de faptul că pentru șefia ANRE lupta parcă se dă, dar parcă este mimată. Astăzi, portalurile de știri s-au întrecut în cât mai multe și mai inedite relatări despre cum au serbat moldovenii – și nu doar ei – Ziua îndrăgostiților. Au fost chestionați miniștri și artiști, politicieni și ziariști care, cu ajutorul presei, și-au probat iubirea în cele mai diverse moduri.

În topul știrilor s-a aflat flash-mobul matinală al angajaților de la Inspectoratul General al Poliției, care au distribuit baloane în formă de inimă și au încurajat oamenii să dăruiască iubire, nu ură și violență. Cireașa de pe tort însă, inclusiv pentru mass-media, a fost servită de cele două aripi de tineret ale PD, respectiv PSRM. Tinerii democrați au întins pe imaculata zăpadă chișinăuiană un covor roșu ce ducea la o limuzină la fel de roșie și în care a urcat un cuplu proaspăt format. În replică, tinerii socialiști le-au oferit îndrăgostiților din capitala noastră europeană o călătorie cu un transport mai proletar, dar la fel de roșu – un autobuz ornat cu inimioare, baloane și alte elemente specifice acestei sărbători.

Pe aceștia din urmă – care de obicei se erijează în ardenți apărători ai ortodoxiei și ai valorilor tradiționale -, faptul că Sfântul Valentin e și occidental, și catolic se pare că acum nu i-a deranjat. Iar evenimentele au făcut deliciul jurnaliștilor.

Polițiști și polițiste au semănat iubire de Ziua îndrăgostiților

Poliția îi îndeamnă pe cetățenii R. Moldova să manifeste iubirea prin respect și stimă reciprocă, nu prin violență. Mesajul este transmis în contextul Zilei îndrăgostiților, sărbătorită în mai multe țări pe 14 februarie.
HOTNEWS.MD

De la troleibuz la limuzină. Cum au marcat Ziua dragostei organizațiile de tineret ale PSRM și PDM

Cu mult fast, baloane, troleibuz decorat și... limuzină, așa este marcată Ziua Îndrăgostiților la Chișinău. Organizația de tineret a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și cea a Partidului Democrat din Moldova le-au organizat cuplurilor căsătorii improvizate chiar în centrul capitalei.
UNIMEDIA.INFO

Socialistii promoveaza dragostea cu un troleibuz de-al lui Chirtoaca

Ce zici de o calatorie romantica? Dar nu cu o trasura trasa de cai, ci chiar cu un troleibuz, decorat cu zeci de inimioare rosii. Astazi, aripa tanara a socialistilor a decorat un troleibuz si a organizat un traseu al dragostei pe strazile capitalei.
PROTV.MD