3.093 vizualizări

Ziua Independenței reflectată tendențios și cu omisiuni de unele televiziuni

Ziua de 27 august a arătat extrem de diferit în buletinele de știri de la posturile TV moldovenești. Astfel, de Ziua Independenței, după ce mai mulți demonstranți au fost evacuați din zona monumentului lui Ștefan cel Mare, președintele țării Igor Dodon, speakerul Parlamentului Andrian Candu și prim-ministrul Pavel Filip au depus flori și au intonat împreună imnul de stat al R. Moldova la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare. La câțiva metri distanță, mai mulți protestatari, separați de demnitari de către două cordoane de polițiști, scandau „Hoții” și „Rușine”. NTV.md  a omis însă să scrie despre protestul din centrul orașului și a relatat exclusiv despre depunerea de flori și mesajul de felicitare a lui Igor Dodon. Publika.md a informat tendențios, reportajul fiind construit din două relatări – una despre autorități, iar alta despre demonstranți. Cei din urmă au fost puși într-o lumină negativă de către jurnaliștii Publika.md, prin selectarea unor vox-uri critice și remarci de genul: „în timp ce sute de oameni participau la parada portului național, mai mulți manifestanți adunați astăzi în centrul orașului de câteva partide politice i-au huiduit și insultat”. Protv.md a relatat neutru și echidistant evenimentele. Vedeți mai jos selecția de știri.

27 de ani de speranță

Ziua Independenței a început astăzi cu depuneri de flori la monumentul "Maica Îndurerată", precum și la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul capitalei.
ntv.md

Dupa ce politistii au evacuat protestatarii, la monumentul Stefan cel Mare si-au facut aparitia oficialii. Desi se declara adversari politici premierul, presedintele tarii si cel al legislativului au depus flori impreuna - VIDEO

Dupa ce politistii au evacuat protestatarii din fata monumentului lui Stefan cel Mare, acolo si-au facut aparitia oficialii. Spre deosebire de ceilalti ani, acestia au mers mai intai la Complexul Memorial Eternitate. Desi se declara adversari politici, premieriul, presedintele tarii si cel al Parlamentului au depus flori impreuna.
protv.md

27 de ani de independenţă: depunere de flori, parada portului popular, concert, totul într-o atmosferă tensionată

Republica Moldova îşi serbează astăzi ziua de naştere. Se împlinesc 27 de ani de la simbolicul şi importantul eveniment din 27 august 1991, când ţara noastră şi-a declarat independenţa.
publika.md