3.621 vizualizări

Vremea monopolizează agenda media: cu epitete și cu regrete despre ninsoarea de afară…

Știrile și titlurile din presă au avut vineri, 11 ianuarie a.c., aceeași protagonistă – vremea de afară, mai exact, ninsorile abundente din ultimele 24 de ore, care au dat peste cap traficul rutier și cel aerian. Iar multe dintre media au descris situația drept un „potop alb” care a venit peste Republica Moldova… Sputnik.md a titrat „Potop alb în Moldova: A fost nevoie de intervenția salvatorilor”. La fel, Kp.md a publicat un articol de opinie însoțit de mai multe fotografii, în care autorul se arată indignat de neputința autorităților de a face față intemperiei: „Brusc: Zăpada a acoperit Moldova – un viscol a transformat Chișinăul într-un oraș și o țară în care nimeni nu se gândește la oamenii obișnuiți”. Agora.md a relatat despre consecințele ninsorii abundente pe un ton neutru și echidistant. Vedeți mai jos selecția de știri.

Potop alb în Moldova: A fost nevoie de intervenția salvatorilor

În prezent, drumurile naționale sunt practicabile, dar se circulă cu dificultate din cauza zăpezii și ghețușului.
sputnik.md

Urmările ninsorilor: 224 de elevi nu au ajuns la școală, șase localități au rămas fără lumină și s-au produs 105 accidente rutiere

Autoritățile fac bilanțul codului galben de ninsori care a lovit țara noastră. Astfel, potrivit oficialilor adunați la ședința celulei de criză, 224 de copii nu au ajuns astăzi la școală din cauza stării tehnice a transportului de elevi.
agora.md

Внезапно: Снегопад накрыл Молдову – метель превратила Кишинев в город и страну, где о простых людях никто не думает

Несмотря на предупреждения синоптиков, снег в январскую пятницу 11-го стал полной неожиданностью для городских властей.
kp.md