2.912 vizualizări

Vremea de afară, subiect de senzaționalism mediatic

Vremea de afară a devenit miercuri, 3 iulie, subiect de știre. Furtuna, ploile abundente și codul galben de instabilitate atmosferică emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat a inspirat jurnaliștii și i-a făcut să le atribuie știrilor titluri cât mai colorate. Publika.md a comparat furtuna cu „filmele horror”, în timp ce Sputnik.md a optat pentru formulări precum „dezastrul din următoarele ore” sau „spectacolul” de tunete și fulgere. Uimedia.info a evitat determinativele expresive, cu funcție de adjectiv și a relatat pe un ton sobru: „Alertă meteorologică! Cod galben de instabilitate atmosferică”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Furtună ca în filmele horror la Comrat. Vântul puternic a făcut prăpăd în oraș (VIDEO)

Furtună ca în filmele horror la Comrat. Internauții au surprins imagini incredibile din timpul furtunii de astăzi. Rafalele de vânt au provocat pagube locuitorilor din Comrat. Din imaginile video se observă cum vântul puternic a făcut prăpăd în oraș.
publika.md

Alertă meteorologică! Cod galben de instabilitate atmosferică

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi, până la ora 23:00, cod galben de instabilitate atmosferică la sudul republicii.
unimedia.info

Ploi torențiale, grindină și vijelie: Unde va lovi dezastrul în următoarele ore

După furtuna care făcut ieri prăpăd în nordul țării și ”spectacolul” de tunete și fulgere de astă noapte din capitală, Meteorologii moldoveni au emis astăzi o avertizare cod galben.
sputnik.md