4.004 vizualizări

Vlad Plahotniuc, ales în funcția de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, un prilej de triumf și controverse pentru presă

Președintele PDM, Vladimir Plahotniuc, a fost ales în funcția de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste în cadrul celui de-al XXV-lea Congres al organizației, desfășurat în perioada 2-4 martie 2017 în Cartagena, Columbia. Știrea s-a bucurat de atenție la Chișinău, presa notând că anterior această funcție i-a revenit unui altui membru al aceluiași partid, democratului Marian Lupu. Titlurile știrilor au fost dintre cele mai diverse. Astfel, Prime.md instituție media afiliată lui Vlad Plahotniuc, a relatat subiectul într-o cheie triumfalistă, notând în știrea sacă PDM este unul dintre cele mai bine cotate partide de centru-stânga din spațiul ex-sovietic”. Portalul Unimedia.info a făcut referire la declarațiile lui Renato Usatâi, care în luna februarie a.c. spunea că Plahotniuc și-ar fi achiziționat postul de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste”. Titlul jurnaliștilor de la Unimedia a fost elaborat în aceeași cheie: Profeția lui Usatîi s-a adeverit: Vlad Plahotniuc, ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste”. În timp ce jurnaliștii de la portalul Independent.md au pus accent pe faptul că anterior tot un democrat a ocupat acest post: Din tată-n fiu! Vlad Plahotniuc a mai preluat o funcţie ocupată până acum de Marian Lupu”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Vlad Plahotniuc a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, în cadrul celui de-al XXV-lea Congres al organizației. Potrivit unui comunicat al PDM, în acest mod, Vlad Plahotniuc se alătură Prezidiului Internaționalei, condus de preşedintele George Papandreou și secretarul general Luis Ayala, realeşi pentru un nou mandat de 4 ani.
prime.md

Profeția lui Usatîi s-a adeverit: Vlad Plahotniuc, ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste

Se pare că profeția liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi s-a adeverit. Într-un comunicat de presă, PD anunță că Vlad Plahotniuc, a fost ales vicepreședinte, unul din cei 32 al Internaționalei Socialiste în cadrul celui de-al XXV-lea Congres al organizației, desfășurat în perioada 2-4 martie 2016 în Cartagena, Columbia.
unimedia.info

Din tată-n fiu! Vlad Plahotniuc a mai preluat o funcţie ocupată până acum de Marian Lupu

După ce a preluat conducerea Partidului Democrat din Moldova, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a fost ales şi în funcţia de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, ocupată până acum de fostul lider democrat Marian Lupu. Alegerea acestuia a avut loc în cadrul celui de-al XXV-lea Congres al organizației, desfășurat în perioada 2-4 martie 2017 în Cartagena, Columbia.
independent.md