2.932 vizualizări

Vizita premierului ungar Viktor Orban, între coronavirus și politică

Premierul ungar Viktor Orban a efectuat joi, 12 martie, o vizită la Chișinău,  unde s-a întâlnit cu premierul  Ion Chicu și președintele Igor Dodon, precum și cu ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Oficialii au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două state, dar și despre modul în care cele două țări ar putea colabora în prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Sputnik.md a reflectat subiectul fără a menționa însă că însăși vizita lui Viktor Orban nu a respectat condițiile de prevenire a răspândirii virusului, întrucât acesta a fost întâlnit de mai mult de 50 de persoane. Agora.md a informat echidistant și constructiv despre întrevederea lui Viktor Orban cu Ion Chicu, cei doi discutând inclusiv despre coronavirus. Jurnal.md a relatat despre vizita lui Orban, difuzând mai multe fotografii în care liderul ungar tușește, titrând: „Momentul în care premierul Ungariei tușește cu mâna la gură și în secunda următoare îi strânge mâna lui Ion Chicu // FOTO”. 

Vedeți mai jos selecția de știri.

Cum Ungaria va ajuta Moldova să prevină răspândirea coronavirusului: Declarația lui Orban

În cadrul conferinței de presă comune, premierii Ungariei și Moldovei au vorbit despre colaborarea între țări pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.
Sputnik.md

Orban și Chicu au discutat inclusiv despre coronavirus

Premierul R. Moldova, Ion Chicu, a discutat cu omologul său din Ungaria, Viktor Orban, inclusiv despre coronavirus. Mai mult, șeful Guvernului de la Chișinău i-a mulțumit lui Orban că a venit în țara noastră în pofida pandemiei.
Agora.md

Momentul în care premierul Ungariei tușește cu mâna la gură și în secunda următoare îi strânge mâna lui Ion Chicu // FOTO

Premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat astăzi într-o vizită la Chișinău, a fost surprins tușind în repetate rânduri de la tribună, în timpul conferinței susținute împreună cu premierul Ion Chicu.
Jurnal.md