6.599 vizualizări

Vizita lui Igor Dodon în Japonia, văzută preponderent prin prisma… ținutei cuplului prezidențial

Peste 2000 de invitați, printre care șefi de stat și de guvern din întreaga lume, au participat marți, 22 octombrie, la evenimentul de întronare a Împăratului Naruhito al Japoniei. La ceremonie a participat și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a fost însoțit de soția sa, Galina. Într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare, șeful statului menționează că Japonia este unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai Republicii Moldova și că din momentul stabilirii relațiilor diplomatice, în martie 1992, statul nipon a acordat asistență financiară în valoare totală de peste 150 de milioane de dolari, preponderent în agricultură, dezvoltare regională și ecologie.

Presa a urmărit subiectul și a relatat diferit vizita oficială a președintelui la Tokyo, inclusiv întâlnirea cu reprezentanții misiunii diplomatice a Republicii Moldova din capitala niponă, dar și alte întrevederi cu participarea liderilor din străinătate. Astfel, Omega, Deschide.md și Realitatea.md au titrat pe un ton ironic despre vizita lui Igor Dodon (Додон устроил очередную семейную экскурсию за счет государстваOMG.md; Dodon cu cățel și purcel în Japonia. Și-ar fi luat toată familia la încoronarea împăratului niponDeschide.md; Dodon umblă cu inspectatul prin Japonia. A vizitat Ambasada Republicii Moldova din Tokyo (FOTO/VIDEO) – Realitatea.md.

Alte instituții de presă au fost atrase mai mult de vestimentația cuplului prezidențial, decât de normele deontologice ale unei știri scrise profesionist (Încă două apariții bifate de soții Dodon, în Japonia. Prima doamnă a îmbrăcat un kimono (FOTO)Agora.md și Prima imagine din Tokyo. Soții Dodon, așa cum nu i-ai mai văzut (FOTO)Noi.md).

Ziarul de Gardă a realizat o știre echidistantă și neutră: „Moment istoric în Japonia: Împăratul Naruhito a urcat oficial pe tron. Igor și Galina Dodon, prezenți la ceremonia de întronare”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Додон устроил очередную семейную экскурсию за счет государства

Под предлогом участия в коронации Императора Японии, Додон взял с собой в визит всю семью, а также брата с женой.
Omg.md

Dodon umblă cu inspectatul prin Japonia. A vizitat Ambasada Republicii Moldova din Tokyo (FOTO/VIDEO)

Președintele țării, Igor Dodon, a vizitat astăzi Ambasada Republicii Moldova din Tokyo și a discutat cu angajații misiunii diplomatice. Vizita are loc în contextul participării șefului statului la ceremonia de încoronare a împăratului Japoniei, Naruhito.
Realitatea.md

Dodon cu cățel și purcel în Japonia. Și-ar fi luat toată familia la încoronarea împăratului nipon

Președintele Igor Dodon ar fi plecat în Japonia, la ceremonia de încoronare a Maiestății Sale Imperiale, Naruhito al Japoniei, însoțit de 10 persoane, inclusiv de fratele său și soția acestuia/
Deschide.md

Încă două apariții bifate de soții Dodon, în Japonia. Prima doamnă a îmbrăcat un kimono (FOTO)

Vizita soților Dodon în Japonia continuă. După ce, marți, președintele s-a remarcat cu fracul său, la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei, pe contul oficial al președintelui au mai apărut câteva fotografii de la recepția găzduită de familia imperială niponă.
Agora.md

Prima imagine din Tokyo. Soții Dodon, așa cum nu i-ai mai văzut (FOTO)

Astăzi, soții Dodon au fost fotografiați la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei.Astfel, am avut ocazia să vedem ce ținute au ales Igor și Galina Dodon.
Noi.md

Moment istoric în Japonia: Împăratul Naruhito a urcat oficial pe tron. Igor și Galina Dodon, prezenți la ceremonia de întronare

Japonia a organizat, la 22 octombrie 2019, ceremonia oficială ce marchează urcarea pe Tronul Crizantemei a lui Naruhito, cel de-al 126-lea împărat din istoria ţării, un eveniment prin care succesorul lui Akihito îşi proclamă mandatul în faţa poporului nipon şi a demnitarilor din 194 de ţări, potrivit Digi24. În cadrul evenimentului au participat şi preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, alături de soţia sa.
ZdG.md