3.802 vizualizări

Vizita lui Grigori Karasin, văzută de presa de la Chișinău

Grigori Karasin, viceministrul rus de Externe, va efectua începând de luni, 13 martie, o vizită de trei zile în Republica Moldova, unde se va întâlni cu mai mulți oficiali de la Chișinău și Tiraspol. Jurnaliștii moldoveni au manifestat un interes sporit față de vizita lui Karasin, iar fiecare instituție media a interpretat-o de propria manieră. Astfel, portalul 24h.md a realizat o știre, pentru care drept titlu a servit opinia editorialistului Nicolae Negru. Acesta susține că oficialul rus vine la Chișinău ca să promoveze planul de federalizare a Republicii Moldova. La rândul său, portalul Independent.md a atras atenția la contextului vizitei, și anume, la nota expediată Moscovei, acum câteva zile, de autoritățile moldovene, care solicită Kremlinului să înceteze abuzurile la care ar fi supuși oficialii din Moldova la traversarea hotarului cu Rusia. În definitiv, Europalibera.org a preferat să scoată în prim-plan declarația lui Karasin, care a afirmat că nu și-a amânat vizita întrucât „nu este în obiceiul diplomației rusești să-și schimbe planurile din cauza apariției diferitor probleme”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Adjunctul lui Lavrov vine azi la Chișinău! Karasin nu și-a anulat vizita din cauza notei lui Filip și Candu

Viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin vine astăzi într-o vizită oficială la Chișinău.
independent.md

Adjunctul ministrului rus de externe Grigori Karasin vizitează astăzi Chișinăul

Adjunctul ministrului rus de externe Grigori Karasin urmează să viziteze astăzi Chișinăul pentru convorbiri cu președintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip și cu ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.
europalibera.org

Karasin vine la Chișinău să promoveze planul de federalizare a Republicii Moldova

Viceministrul rus de externe, Grigori Karasin, care va efectua, începând de luni, 13 martie, o vizită de trei zile în Republica Moldova are drept scop să promoveze planul de federalizare a Republicii Moldova.
24h.md