3.738 vizualizări

Videoconferința dintre Igor Dodon și Vladimir Putin, sursă de știri multiple și abordări variate

Președintele Igor Dodon a avut luni, 28 septembrie, o videoconferință cu omologul său rus, Vladimir Putin, la care cei doi au discutat mai multe subiecte ce vizează relațiile dintre Chișinău și Moscova, inclusiv situația agricultorilor afectați de secetă sau evoluția negocierilor pe marginea împrumutului rus în valoare de 200 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al Președinției.

Unele instituții media, afiliate PSRM, au informat detaliat despre dialogul dintre Putin și Dodon. De exemplu, A-tv.md  a publicat tocmai șase știri la subiect, monopolizând agenda informațională a redacției. Una dintre știri titra pe un ton emfatic: „Vladimir Putin i-a urat succes lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale”, alta anunța că „Grație înțelegerii dintre Igor Dodon și Vladimir Putin, agricultorii vor cumpăra motorină cu reducere de 10-12%” . Alte două știri s-au referit la „Igor Dodon a discutat cu Vladimir Putin despre problema studenților moldoveni, care învață în Rusia” și „Igor Dodon a discutat cu Vladimir Putin. Rusia va oferi peste 100 mln lei pentru fermierii afectați de secetă”.

Alte portaluri au accentuat că discuția a avut loc în prag de alegeri – „Promisiuni în ajun de alegeri de la Kremlin va oferi motorină de o jumătate de miliard de ruble pentru agricultorii moldoveni” (Zdg.md) – sau că videoconferința s-a petrecut cu câteva ore înainte de ședința Comisiei Electorale Centrale la care urmează să se decidă înregistrarea sa în calitate de candidat la prezidențiale (Radiochisinau.md).

Vedeți mai jos selecția de știri.

 

Vladimir Putin i-a urat succes lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, i-a urat succes colegului din RM, Igor Dodon în alegerile prezidențiale, care vor avea loc pe 1 noiembrie, transmite agenția TASS.
a-tv.md

Igor Dodon a avut o videoconferință cu Vladimir Putin. Despre ce au discutat cei doi

Igor Dodon a avut astăzi o videoconferință cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu câteva ore înainte de ședința Comisiei Electorale Centrale la care urmează să se decidă înregistrarea sa în calitate de candidat la prezidențiale.
radiochisinau.md

VIDEO/ Promisiuni în ajun de alegeri de la Kremlin pentru Igor Dodon: Vladimir Putin anunță că va oferi motorină de o jumătate de miliard de ruble pentru agricultorii moldoveni

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a purtat luni, 28 septembrie, discuții cu șeful statului rus, Vladimir Putin, transmite ria.ru. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a anunțat de dimineață că președintele Federației Ruse are programată o conferință video cu Dodon.
zdg.md