4.083 vizualizări

„Victorie” pentru unii, „entuziasm moderat” pentru alții. Cum a văzut presa înregistrarea Partidului „Șor” de către CEC

Partidul „Șor” a fost înregistrat miercuri, 9 ianuarie, în cursa electorală. S-a întâmplat după ce, anterior, Comisia Electorală Centrală a amânat înregistrarea formațiunii pe motiv că reprezentanții acesteia au încălcat propriul regulament. În timp ce membrii CEC au luat decizia, cu șase voturi „pentru” și o abținere, Ilan Șor și susținătorii lui protestau și scandau: „Victorie!”. Subiectul despre includerea formațiunii politice conduse de primarul de la Orhei în campania pentru parlamentarele din 24 februarie 2019 fost intens mediatizat de presă, iar accentele au fost destul de diverse. Astfel, Hotnews.md a calificat decizia CEC, drept un prim succes al Partidului „Șor”: „Prima victorie a Partidului ȘOR la parlamentare: a fost înregistrat în campania electorală”. La polul opus, Deschide.md a relatat cu un entuziasm moderat, titrând: „Nu scăpăm de Shor în electorală. CEC i-a înregistrat candidații”. Agora.md a relatat neutru și echidistant, fără a da unele calificative sau accente. Vedeți mai jos selecția de știri.

Prima victorie a Partidului ȘOR la parlamentare: a fost înregistrat în campania electorală

Comisia Electorală Centrală a înregistrat miercuri, 9 ianuarie, lista de candidați ai Partidului Politic ȘOR pentru circumscripția națională, simbolul formațiunii și reprezentații săi la CEC. Decizia a fost luată în momentul în care în fața CEC protestau mii de simpatizanți și susținători ai Partidului ȘOR.
hotnews.md

Partidul Șor a fost înregistrat în cursa electorală

Partidul Șor a fost, totuși, înregistrat în cursa electorală. Decizia a fost luată acum câteva clipe de către Comisia Electorală Centrală, cu șase voturi „pentru” și o abținere. În timp ce membrii CEC examinau subiectul, Ilan Șor protesta afară, împreună cu zeci de simpatizanți. „Victorie”, scanda mulțimea, care a blocat o parte din strada Vasile Alecsandri.
agora.md

Nu scăpăm de Shor în electorală. CEC i-a înregistrat candidații

Comisia Electorală Centrală a înregistrat Partidul „ȘOR” în cursa electorală pe circumscripția națională. Astfel pe lista respectivului partid se regăsesc 51 de deputați.
deschide.md