4.780 vizualizări

„Trilaterală” la nivel înalt la Chișinău”, între disensiuni și viziuni mediatice diferite

Marți, 21 februarie, la Chișinău s-a produs o premieră politică: președintele Igor Dodon, spicherul Andrian Candu și premierul Pavel Filip și-au dat întâlnire în format trilateral, pentru a discuta problemele de actualitate de pe agenda politică și economică a țării. Presa a avut acces doar la filmări de protocol. Ulterior, în cadrul unui briefing comun, cei trei oficiali au anunța că diferențele de abordare rămân neschimbate în subiecte precum Acordul de Asociere cu UE, deschiderea Oficiului de informare NATO la Chișinău și organizarea unor alegeri generale anticipate sau a unui referendum pentru extinderea prerogativelor prezidențiale. Printre puținele puncte de convergență pentru conducerea de vârf a țării s-a numărat problema transnistreană. Presa a fost cu ochii pe cei trei politicieni, iar știrile nu au întârziat să apară. Astfel, A-tv.md a pus accent pe poziția lui Igor Dodon, care a spus că nu abandonează ideea de a denunța Acordul de Asociere cu UE, respectiv de a dinamiza relațiile de cooperare cu Comisia Economică Euroasiatică; Europalibera.org a remarcat disensiunile celor trei în problemele-cheie; iar Mesaj.md a scris despre atitudinea spicherului Andrian Candu, care susține deschiderea Biroului NATO la Chișinău. Vedeți mai jos selecția de știri.

Dodon nu renunță la denunțarea Acordului de Asociere cu UE și planifică semnarea unui acord de cooperare cu Comisia Economică Euroasiatică (VIDEO)

Conducerea de vârf a țării a avut astăzi o discuție la Reședința de Stat. Este prima întrevedere a Președintelui țării, Igor Dodon cu speakerul Andrian Candu și premierul Pavel Filip după alegerile prezidențiale.
a-tv.md

Dialog la președinția Moldovei între Igor Dodon, Pavel Filip, și Andrian Candu

Președintele Iogr Dodon s-a întâlnit cu premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu, pentru a constata că divergențele de abordare rămân neschimbate cînd vine vorba de Acordul de Asociere cu UE, deschiderea Oficiului de informare NATO la Chișinău, abrogarea legii prin care creditul acordat Băncii Naționale este trecut în datoria publică, organizarea de alegeri generale anticipate sau a unui referendum pentru extinderea prerogativelor prezidențiale.
europalibera.org

ANDRIAN CANDU: Biroul NATO la Chişinău nu va aduce niciun impact negativ ce ţine de neutralitatea ţării

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat astăzi, după întâlnirea cu Pavel Filip şi Igor Dodon, că biroul NATO la Chişinău nu va aduce niciun impact negativ ce ţine de neutralitatea Republicii Moldova.
mesaj.md