3.995 vizualizări

Trei ambasadori respinși de președinte, luați la puricat de presă

Președintele Igor Dodon a anunțat vineri, 24 februarie 2017, că a luat act de propunerile premierului Pavel Filip pentru funcțiile de ambasadori ai țării noastre (nouă la număr), dar că nu va semna decretele pentru trei candidați. Este vorba despre candidaturile nominalizate pentru șefia misiunilor diplomatice din Belarus, Austria și Marea Britanie. Anunțul, venit prin intermediul purtătorului de cuvânt al instituției prezidențiale, Ion Ceban, a ajuns rapid în presă. Ca de obicei, titlurile au fost dintre cele mai diferite. Astfel, Unimedia.info a scos în evidență aptul că, printre candidații respinși, figurează fosta directoare a Operei Naționale, Valeria Șeican – „eroina mai multor scandaluri”; Radiochisinau.md a relatat pe un ton neutru despre refuzul de a semna decretele, iar Realitatea.md a analizat întreaga lista de candidaturi înaintată Președinției. Vedeți mai jos știrile.

(foto) Cine sunt cei nouă candidați la funcțiile de ambasadori. Printre aceștia și fosta directoare a TNOB Valeria Șeican - eroina mai multor scandaluri

Premierul Pavel Filip a înaintat președintelui țării, Igor Dodon, candidaturile pentru nouă fotolii de ambasador.
unimedia.info

DOC | Dodon REFUZĂ să semneze decretele de numire a trei ambasadori propuși de Guvern

Președintele Igor Dodon refuză să accepte trei dintre candidaturile unor ambasador propuși de premierul Pavel Filip. Într-un răspuns la solicitarea șefului Cabinetului de Miniștri, el anunță că nu va semna decretele de numire ale celor trei candidați, chiar dacă Guvernul va obține agrementul din partea statelor gazdă.
radiochisinau.md

Pavel Filip a înaintat Președinției o listă de candidaturi la funcția de ambasador. Răspunsul lui Igor Dodon (DOC)

Premierul Pavel Filip a înaintat ieri președintelui Igor Dodon o listă de candiadaturi la funcția de ambasador al Republicii Moldova în diferite state, fapt confirmat de purtătorul de cuvânt al șefului statului Ion Ceban.
realitatea.md