6.067 vizualizări

Toamna electorală, între etichetări și stil triumfalist

Liderul PSRM, Igor Dodon, și președinta PAS, Maia Sandu, sunt candidații favoriți din cursa electorală pentru fotoliul de preşedinte. Potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, Igor Dodon ar acumula 36% din totalul electoratului decis, în timp ce Maia Sandu – aproape 16%. Topul este continuat de liderul PPDA, Andrei Năstase (14% din voturi), democratul Marian Lupu (12,5%), candidatul PPEM, Iurie Leancă (8%) și cel al PN, Dmitri Ciubașenco (3,6%). Presa a relatat pe larg rezultatele sondajului lansat joi, 15 septembrie. Jurnaliștii și de această dată au recurs la manipulare – unii au folosit masiv etichetări, iar alții au redat rezultatele în stil triumfalist.

Tendință clară. Popularitatea PDM continuă să crească. A urcat în sondaje cu 3 la sută

Partidul Democrat din Moldova recâștigă încrederea electoratului și crește în sondaje. O demonstrează și noul sondaj de opinie făcut public astăzi de către Asociația Sociologilor și Demografilor.
abcnews.md

SONDAJ: Igor Dodon și Maia Sandu acced în turul doi la alegerile prezidențiale

Liderul PSRM, Igor Dodor, și președintele PAS, Maia Sandu, sunt candidații care ar accede în turul doi la alegerile prezidențiale dacă acestea aravea loc duminica viitoare.
agora.md

Oligarhia îngroapă Partidul DA. Cât de mult a scăzut ratingul partidului lui Năstase

Partidul DA, condus din umbră de către oligarhii fugari Victor și Viorel Țopa, este în cădere liberă de la începutul acestui an. Dacă lucrurile vor continua în aceeași direcție, partidul lui Andrei Năstase riscă să nu treacă pragul electoral la viitoarele alegeri parlamentare.
argumentul.info