2.665 vizualizări

Titluri nuanțate despre zborul slujitorilor bisericești deasupra Moldovei, care s-au rugat în scopul prevenirii Covid-19

Mai mulți slujitori ai bisericii au zburat cu un elicopter joi, 2 aprilie, deasupra Moldovei, având icoane la bord, cu scopul de „a preveni” răspândirea pandemiei. Pe parcursul zborului, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a rugat pentru ca oamenii „să capete tămăduire, iertare de păcate, ferire de boală și întărire” în lupta cu Covid-19. Presa de la Chișinău a relatat despre această acțiune a fețelor bisericești din Moldova, unele instituții media remarcându-se prin titluri.

Kp.md a mizat pe un joc de cuvinte și a titrat: „Crucea pe coronavirus: preoții au înconjurat Moldova, rugându-se pentru eliberarea de infecție”. „Episcopul Petru de Ungheni și Nisporeni a luat salvarea țării în propriile sale mâini”, spun autorii. Și Zugo.md a remarcat gestul preoților, folosind o exclamație în titlu: „Fiecare are arma lui împotriva coronavirusului! Câțiva preoți au zburat deasupra Moldovei cu icoane pentru a preveni răspândirea pandemiei”. Jurnal.md a titrat neutru: „Cu icoane și moaște, trei clerici au făcut înconjurul RM cu un avion «în prevenirea și lupta cu virusul COVID-19»”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Крестом по коронавирусу: Священники облетели Молдову, молясь об избавлении от заразы

Молдавские священники решили защищать страну от вируса по-своему.
kp.md

,,Cu icoane și moaște, trei clerici au făcut înconjurul RM cu un avion „în prevenirea și lupta cu virusul COVID-19”

Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a zburat ieri deasupra Republicii Moldova, cu icoana „Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hârbovăț” și cu icoana „Maicii Domnului ,,Kasperscaia”, în jurul căreia sunt plasate 43 de sfinte moaște ale sfinților din toată lumea.
jurnal.md

Fiecare are arma lui împotriva coronavirusului! Câțiva preoți au zburat deasupra Moldovei cu icoane pentru a preveni răspândirea pandemiei

Mai mulți slujitori ai bisericii au zburat ieri cu icoane deasupra Moldovei pentru a preveni răspândirea pandemiei. Despre asta se menționează pe portalul web oficial al Episcopiei Ungheni.
zugo.md