3.059 vizualizări

Știrea despre deputații PD care și-au donat primul salariu, între elogii și… scepticism

Deși până la Paștele ortodox, marcat oficial în Republica Moldova, a rămas mai mult de o săptămână, fluxul informațional de vineri a fost garnisit din abundență cu știri anticipând, într-un fel sau altul, sărbătorile pascale. De la ajutoarele de 600 de lei, oferite de Guvern moldovenilor cu venituri mai mici de 2000 de lei până la cozonacii copți de ÎS „Franzeluța” strict cu blagoslovirea Mitropolitului. În acest registru se înscrie și anunțul că deputații PD își vor dona primul salariu de parlamentar pe motiv că, spun ei, nimeni nu merită acești bani, de vreme ce Legislativul nu a fost funcțional. Iar șeful grupului parlamentar al PD, tot el Premierul în exercițiu Pavel Filip, a spus că fiecare dintre cei 30 de deputați democrați va alege o cauză socială către care își va redirecționa veniturile.

Presa a profitat de subiect și a reflecta pe larg și în cele mai diverse moduri decizia legislatorilor PD. Unii jurnaliști s-au întrebat din ce bani vor trăi, în acest caz, proaspeții aleși ai poporului și dacă nu cumva asta vorbește despre faptul că ei au și venituri mai puțin… ortodoxe. Alții i-au întrebat pentru ce cauză socială vor opta. Iar alții au încercat să afle reacția formațiunilor politice din Parlament la decizia colegilor din PD. Vedeți câteva dintre știrile la subiect.

Deputați PD anunță că-și vor DONA SALARIILE pentru luna martie. Filip: „Banii nu se cuvin niciunui deputat, indiferent din ce partid parlamentar face parte”

Liderul fracțiunii Partidului Democrat (PD) din Parlament, Pavel Filip, a anunțat că cei 30 de parlamentari democrați își vor dona salariile pentru luna martie, ținând cont că Legislativul a fost nefuncțional.
ziarulnational.md

Deputați din Blocul ACUM, despre donațiile PD-ului: „Eu am dat salariul meu mamei, care și-a plătit serviciile comunale”

Deputații din Blocul ACUM, Iurie Reniță și Vladimir Bolea, spun că nu sunt impresionați de donația PD-ului. Aceștia spun că orice donație se face benevol.
unimedia.info

Deputatii democrati isi vor dona salariile pe care le-au primit in luna martie. Anuntul a fost facut de prim-vicepresedintele PD, Pavel Filip dupa ce presa a aflat ca alesii poporului si-au ridicat deja lefurile - VIDEO

Deputatii democrati isi vor dona salariile pe care le-au primit in luna martie. Anuntul a fost facut astazi de prim-vicepresedintele PD, Pavel Filip dupa ce presa a aflat ca alesii poporului si-au ridicat deja lefurile. In timp ce Filip sustine ca fiecare deputat va alege singur cui va dona banii, colegul sau de partid Alexandru Botnari sustine cei peste 100 de mii de lei adunati, vor merge catre o familie nevoiasa.
protv.md