122.364 vizualizări

Știrea-comunicat înseamnă nicio sursă, de fapt

În după amiaza zilei de luni, 25 noiembrie, președintele Igor Dodon a avut două întrevederi de lucru – cu Ambasadorul Statelor Unite, Dereck J. Hogan și cu cel al Federației Ruse, Oleg Vasnețov. Despre rezultatele acestor întrevederi publicul a aflat de pe pagina Președinției, din postările șefului statului făcute pe o rețea de socializare, precum și din puținele referințe din mass-media care au fost interesate de subiect.

În timp ce A-tv.md (Accent TV) s-a limitat la difuzarea fidelă a comunicatelor de presă de la Președinție, alte două portaluri – Tribuna.md și Curentul.md – publică o știre cu același conținut și având același autor, doar că pentru două portaluri diferite și, drept urmate, cu două titluri diferite – „Președintele – la discuții separate cu Ambasadorul SUA și cel al Federației Ruse” și, respectiv, „Ce au discutat Dodon, Hogan și Vasnețov, în cadrul întrevederilor de ieri”. Știrea se bazează pe o singură sursă – adică, de fapt, nicio sursă, fiind o compilație a acelorași comunicate de presă.

Ediția electronică a Ziarului Național filează discret conținutul comunicatelor de la Președinție, concluzionând că mesajele șefului statului sunt diferite pentru ruși și americani – „DUPLICITATE // Președintele Dodon îi vorbește „cu satisfacție” lui Vasnețov despre „consolidarea parteneriatului moldo-rus”, în timp ce lui Hogan îi spune despre „politica externă echilibrată” a R. Moldova”. Vedeți mai jos știrile.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, și o altă întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, informează TRIBUNA.
Tribuna.md

Ce au discutat Dodon, Hogan și Vasnețov, în cadrul întrevederilor de ieri

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, și o altă întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, informează CURENTUL.
Curentul.md

Vizitele ambasadorilor rus și american, Oleg Vasnețov și Dereck J. Hogan, s-au întețit la Președinție, după schimbarea guvernării în R. Moldova și instalarea unui nou Cabinet de miniștri.
Ziarulnational.md