4.217 vizualizări

Sondajele pre-electorale anunță preferințele politice ale cetățenilor, iar jurnaliștii își afișează simpatiile

Un sondaj de opinie, făcut public marți, 25 septembrie, arată că dacă duminică ar avea loc alegeri, patru formațiuni politice ar intra în Parlament: Partidul Socialiștilor (36%), Partidul Acțiune și Solidaritate (11,9%), Partidul Democrat (11,2%) și Partidul Platformei Demnitate și Adevăr (10,6%). Cercetarea sociologică indică o scădere a popularității socialiștilor, care acum două luni aveau aproape 50 la sută din opțiunile de vot. Sondajul mai arată o ușoară descreștere a popularității PPDA și PD. În creștere față de rezultatul actual este PAS.

Kp.md a titrat triumfalist rezultatul socialiștilor:  „În alegeri PSRM va acumula mai multe voturi decât toate partidele care vor intra în Parlament luate împreună”.  Telegraph.md a scos în lumină pozitivă scorul democraților, deși PD nu este lider în sondaj. Independent.md a relatat neutru și echidistant.

На выборах ПСРМ наберет больше голосов, чем все партии, которые пройдут в парламент, вместе взятые

ПСРМ суммарно получает больше голосов, чем все партии, которые могут пройти в парламент. Об этом свидетельствуют результаты опроса общественного мнения, обнародованные сегодня, 25 сентября.
kp.md

(SONDAJ) Patru partide ar ajunge în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri. Cum s-ar împărți voturile

Patru partide politice din Moldova ar accede în Parlament dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare. Este vorba despre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, pentru care și-au exprimat opțiunea de vot 36% dintre respondenții unui sondaj de opinie, Partidul Acțiune și Solidaritate, cu 11,9% din opțiuni, Partidul Democrat din Moldova pentru care și-au exprimat voința 11,2% din respondenți și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, cu 10,6% din opțiuni.
independent.md

Sondaj: PDM peste PPDA și la un pas de partidul Maiei Sandu! Iată cum ar vota moldovenii în caz de alegeri

Doar 4 partide ar intra în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri – sunt rezultatele unui sondaj efectuat de Asociatia Sociologilor si Demografilor, la comanda unui ONG. Este vorba de PSRM, PAS, PD si PPDA, scrie protv.md.
telegraph.md