3.220 vizualizări

Sondajele politice în primăvara electorală sunt în vizorul presei

Socialistul Ion Ceban și fosta primăriță interimară a Chișinăului, Silvia Radu, au cele mai mari șanse să ajungă în turul al doilea al scrutinului pentru funcția de primar al capitalei. Datele se conțin într-un sondaj lansat luni, 7 mai, de Asociația Sociologilor și Demografilor. Potrivit cercetării sociologice, Ion Ceban ar acumula 27,6 % din voturi, iar Silvia Radu — peste 27,1%. Pe locul trei s-ar clasa candidatul din partea Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, cu 13,2%, iar toți ceilalți candidați ar obține sub 5 la sută din voturi. Rezultatele sondajului au fost amplu reflectate de presă, însă fiecare a prezentat informația într-o lumină diferită. Aif.md (portal afiliat Partidului Socialiștilor) l-a scos în prim-plan pe socialistul Ion Ceban, prezentându-l drept lider la șefia capitalei. Argumentul.info s-a axat mai puțin pe cifre și a punctat așteptările cetățenilor de la viitorul primar al capitalei, făcând trimitere indirect la candidata Partidului lui Șor: „SONDAJ. Primari ca la Orhei, asta își doresc chișinăuienii și bălțenii”. Europalibera.org a relatat neutru și echidistant despre candidații electorali și șansele lor de a deveni primari. Vedeți mai jos selecția de știri.

Опрос: Чебан лидирует в борьбе за должность генпримара Кишинева

Если бы в это воскресенье состоялись выборы на должность генерального примара Кишинева, кандидат Партии социалистов Ион Чебан занял бы на них первое место.
aif.md

Sondaj ASD: Ion Ceban și Silvia Radu preferați în alegerile anticipate pentru funcția de primar al Chișinăului

Rezultatele unui sondaj de opinie sugerează că socialistul Ion Ceban și fosta primăriță interimară a Chișinăului, Silvia Radu, au cele mai mari șanse să ajungă în turul doi al alegerilor din 20 mai pentru funcția de primar al capitalei.
europalibera.org

SONDAJ. Primari ca la Orhei, asta își doresc chișinăuienii și bălțenii

Locuitorii municipiilor Chișinău și Bălți își doresc un primar care să facă cel puțin la fel cât a făcut Ilan Șor la Orhei. Cel puțin așa arată datele celui mai recent sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, notează timpul.md.
argumentul.info