3.373 vizualizări

Sondajele de opinie: același rezultate, diverse accente media

Un sondaj de opinie făcut public luni, 13 mai, de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova arată cine sunt politicienii favoriți ai moldovenilor. Potrivit cercetării, președintele Igor Dodon se bucură de încrederea a circa 26% dintre cetățenii țării, acesta situându-se pe prima poziție în clasament. Pe poziția a doua s-ar afla președinta PAS, Maia Sandu și președintele PDM, Vlad Plahotniuc, cu un scor de 6,8%, respectiv 6,6% de încredere din partea cetățenilor.

Presa a relatat despre rezultatele sondajului, dar accentele au fost de departe diferite. Telegraph.md a scos în prim-plan scorul obținut de Vlad Plahotniuc, comparându-l cu rezultatele obținute de alți doi politicieni: Maia Sandu și Andrei Năstase. La polul opus, portalul Aif.md a reflectat plenar punctajul acumulat de Igor Dodon, iar TV8.md a relatat neutru și imparțial, fără a favoriza un anumit politician și dând prioritate interesului public. Vedeți mai jos selecția de știri

Sondaj: Vlad Plahotniuc peste Năstase și la un pas de Maia Sandu la capitolul încrederea cetățenilor

Astăzi, Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie cu tema „Situația socio-politică din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 în viziunea populației”.
telegraph.md

SONDAJ/ Câtă încredere au oamenii în politicienii moldoveni. Sandu și Plahotniuc împart locul II, iar Năstase și Greceanîi, locul III

Igor Dodon, Maia Sandu, Vlad Plahotniuc, Andrei Năstase, Zinaida Greceanîi și Ilan Șor sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere din partea locuitorilor Republicii Moldova, potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, realizat în luna mai 2019.
tv8.md

Игорь Додон остается безоговорочным лидером народного доверия, – опрос

Президент Республики Молдова Игорь Додон остается фаворитом доверия граждан. Об этом свидетельствует очередной опрос общественного мнения, результаты которого были представлены сегодня в столице.
aif.md