4.752 vizualizări

Sondaje electorale, prilej de nuanțări și manipulări jurnalistice

Potrivit unui sondaj făcut public vineri, 8 iulie, de către Compania sociologică „Intellect Group”, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și Partidul Acțiunea Socială (PAS) sunt formațiunile politice care se poziționează în topul preferințelor alegătorilor, cu 17,7%, respectiv 13%. Totodată, cetățenii țării noastre au cea mai mare încredere în Maia Sandu. Aceasta este urmată de Renato Usatîi şi Igor Dodon. Pe locul trei la capitolul încredere este premierul Pavel Filip. Rezultatele sondajului au oferit jurnaliștilor un câmp amplu de manevră, iar nuanțările și schimbarea accentelor au fost la ordinea zilei.

SONDAJ: Pavel Filip este cel mai bun premier avut de Republica Moldova în ultima perioadă

Pavel Filip este cel mai bun premier din ultimii trei care au condus Guvernul de la Chişinău. Cel puţin aşa arată datele unui sondaj realizat de Intellect Group. Cercetarea arată că actualul prim-ministru i-a devansat cu mult pe foștii săi predecesori, Streleţ şi Gaburici.
publika.md

Igor Dodon și Maia Sandu, lideri și în topurile sondajelor comandate de apropiații PD

PSRM și PAS continuă să fie în topurile preferințelor alegătorilor, potrivit unui sondaj făcut public astăzi de către compania Intellect Group, condusă de aceeași persoană care a organizat în iarnă mitingul PD de pe scuarul teatrului de operă și Balet.
agora.md

Sondaj: Partidul DA, în spatele căruia stau oligarhii fugari Ţopa, continuă să piardă din încrederea cetăţenilor

Partidul "Demnitate și Adevăr" al interlopilor Țopa şi liderul acestuia, Andrei Năstase continuă să piardă din încrederea cetăţenilor. În timp ce sondajele arată o scădere a încrederii în Partidul "DA", principala țintă a criticilor acestora, Partidul Democrat, continuă să crească la acest capitol.
prime.md