4.203 vizualizări

Serbarea zilei de 1 Mai, reflectată în titluri grandioase sau comparative, dar la fel de electorale

De Ziua Internațională a Muncii, membrii și simpatizanții Partidului Socialiștilor au mărșăluit marți, 1 mai pe străzile capitalei până în fața Parlamentului, unde a fost organizat un miting. La manifestație s-a votat o rezoluție prin care oamenii și-au exprimat nemulțumirea față actuala guvernare. A-tv.md, instituție media afiliată socialiștilor, a pus accent pe amploarea evenimentului, calificând marșul drept unul „grandios”.  Infomoldova.net a notat izul politic al manifestației PSRM din Chișinău și l-a contrapus cu mitingul organizat de Ilan Șor la Orhei: „Contrast între 1 mai la Chișinău și Orhei: PSRM a purtat oamenii prin capitală, pe caniculă, într-un marș electoral, iar la Orhei Ilan Șor le-a organizat locuitorilor o sărbătoare cu competiții, bucate, distracție și odihnă”. IPN.md s-a detașat de orice preferințe politice și a relatat neutru despre rezoluția adoptată la protest și itinerarul marșului: „Membrii și simpatizanții PSRM au marcat Ziua de 1 mai”.

Грандиозный первомайский марш, организованный Партией социалистов, с высоты птичьего полета (ВИДЕО)

Сегодня, седьмой год подряд, Партия социалистов провела в молдавской столице мероприятия по случаю Дня международной солидарности трудящихся.
A-TV.MD

Membrii și simpatizanții PSRM au marcat Ziua de 1 mai

Membrii Partidului Socialiștilor își exprimă disponibilitatea să continue lupta împotriva cursului social-economic al Guvernului şi al majorității parlamentare. PSRM își exprimă susținerea totală pentru cursul politic al președintelui Igor Dodon, şi pentru inițiativele sale sociale.
IPN.MD

Contrast între 1 mai la Chișinău și Orhei: PSRM a purtat oamenii prin capitală, pe caniculă, într-un marș electoral, iar la Orhei Ilan Șor le-a organizat locuitorilor o sărbătoare cu competiții, bucate, distracție și odihnă

Cele mai ample manifestații legate de ziua de 1 Mai în Republica Moldova au fost organizate la Chișinău și la Orhei. La Chișinău – de Partidul Socialiștilor, în timp ce în „mini-Capitală”, așa cum este supranumit în ultimii ani Orheiul – de administrația localității în frunte cu primarul Ilan Șor.
INFOMOLODVA.NET