3.194 vizualizări

Scrisoarea lui Igor Dodon către Dmitri Medvedev, „umilință” sau „atitudine serioasă”?

Președintele Igor Dodon a anunțat joi, 10 ianuarie, că i-a transmis Premierului rus Dmitri Medvedev o scrisoare, prin care îl roagă să găsească o soluție în situația creată cu unele categorii de mărfuri din Republica Moldova, care au căzut sub incidența unei recente dispoziții a Guvernului de la Moscova. De facto, prin dispoziția semnată de Medvedev, este interzisă intrarea în Rusia a mărfurilor ce tranzitează Ucraina, ceea ce afectează în mod direct exporturile moldovenești pe piața rusească. Scrisoarea de la Președinție a fost în vizorul presei de la Chișinău, jurnaliștii reflectând subiectul cu numeroase nuanțări și accente. Ziarulnational.md a calificat gestul lui Igor Dodon drept  „umilință” și o promisiune electorală imposibil de realizat: „UMILITOR // Dodon i-a scris lui Medvedev, după ce premierul rus i-a ARUNCAT ÎN AER promisiunea sa ELECTORALĂ privind anularea taxelor vamale la exportul unor mărfuri din R. Moldova”. La polul opus, Point.md îl prezintă pe Igor Dodon drept un lider care își ia în serios promisiunile făcute:  „Dodon a luat sub control problema exportului mărfurilor care tranzitează Ucraina”. Unimedia.info a realizat o știre neutră, echidistantă și în care nu se regăsesc calificative și judecăți de valoare. Vedeți mai jos selecția de știri.

UMILITOR // Dodon i-a scris lui Medvedev, după ce premierul rus i-a ARUNCAT ÎN AER promisiunea sa ELECTORALĂ privind anularea taxelor vamale la exportul unor mărfuri din R. Moldova

Președintele Igor Dodon se roagă de premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, să revadă, „în măsura posibilităților”, decizia prin care Guvernul de la Moscova interzice importul mărfurilor ucrainene în Rusia, precum și al mărfurilor din alte țări, care sunt introduse pe teritoriul Federației Ruse prin tranzitarea teritoriului Ucrainei.
ziarulnational.md

(foto) Dodon a trimis o scrisoare lui Medvedev prin care îl roagă să rezolve problema privind exportul mărfurilor moldovenești

Igor Dodon a transmis o scrisoare premierului rus Dmitrii Medvedev prin care îl roagă să găsească o soluție în situația creată privind unele categorii de mărfuri din Moldova, care au căzut concomitent sub incidența a două decrete a Guvernului rus.
unimedia.info

Додон взял под контроль проблему с экспортом продукции через Украину

Президент Республики Молдова Игорь Додон направил официальное письмо Председателю Правительства Российской Федерации Дмитрию Медведеву в связи с Постановлением Правительства РФ, которое создало определенные затруднения для молдавского экспорта.
point.md