5.303 vizualizări

Salvator sau își dă importanță: președintele Igor Dodon despre consecințele schismei din Ortodoxie

Președintele Igor Dodon a venit marți, 16 octombrie, cu o reacție după ce Biserica Ortodoxă Rusă a anunțat că a decis să rupă relațiile cu Patriarhia de la Constantinopol, care a recunoscut autocefalia Bisericii din Ucraina. Una dintre consecințele schismei din ortodoxie ar putea fi interzicerea de facto a pelerinajelor pe Muntele Athos pentru enoriașii Bisericii Ruse. Reacția lui Igor Dodon s-a transformat în știri cu diverse accente. Cotidianul.md a abordat subiectul pe un ton zeflemitor, ironizând pe seama lui Igor Dodon că „se declară creștin înflăcărat”, care „sare în apărarea ortodoxiei” și a interpretat ușor subiectul: „Dodon, mai presus de Mitropolitul Moldovei”. A-tv.md, din contra, a formulat un titlu emfatic, exclusiv în baza unui citat de-al lui Igor Dodon: „Schisma bisericească poate deveni o rană nevindecată pe corpul întregii lumi ortodoxe”. Protv.md a relatat subiectul neutru și detașat de emoții sau preferințe politice: „Mesajul postat de Igor Dodon, pe facebook, după ce Biserica Ortodoxă Rusă a rupt relațiile cu Patriarhul de la Constantinopol: „Moldova a fost și este o țară ortodoxă””.

Dodon, mai presus de Mitropolitul Moldovei, sare în apărarea ortodoxiei. Cum vrea împăcarea întregii lumi creștine

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care se declară un creștin înflăcărat, mergând în fiecare an pe Muntele Athos, vrea să-i împace pe reprezentanții Patriarhiilor Ruse și cea a Constantinopolului, venind cu invitația organizării în Moldova a Consiliului Pan-Ortodox.
cotidianul.md

Mesajul postat de Igor Dodon, pe facebook, dupa ce Biserica Ortodoxa Rusa a rupt relatiile cu Patriarhul de la Constantinopol: "Moldova a fost si este o tara ortodoxa"

Dupa ce Biserica Ortodoxa Rusa a rupt relatiile cu Patriarhul de la Constantinopol, seful statului a postat un mesaj pe facebook in care isi exprima ingrijorarea.
protv.md

Додон: Церковный раскол может стать незаживающей раной на теле всего православного мира

Церковный раскол может стать незаживающей раной на теле всего православного мира. Об этом в интервью агентству ТАСС заявил глава молдавского государства Игорь Додон.
a-tv.md