5.051 vizualizări

„Salarii bune pentru Moldova”, reformă cu iz electoral?

Liderul PDM, Vlad  Plahotniuc, a anunțat marți, 23 octombrie, că Guvernul va majora salariile a peste 150 de mii de angajați din domeniul educației, sănătății, asistenței sociale și administrația publică locală. Noua reformă a fost anunțată sub deviza „Salarii bune pentru Moldova”. Presa a preluat anunțul PDM cu o varietate de nuanțe. Astfel, Deschide.md a contextualizat aceste declarații cu viitoarele alegeri și a titrat: „Vin alegerile // Plahotniuc anunță majorări semnificative de salarii la peste 150.000 de bugetari”. Canal3.md a relatat pe un ton grav și important despre reforma salarizării, anunțând că datorită acesteia, unele categorii de angajaţi vor primi salarii mai mari cu peste 90 procente. Zdg.md a relatat despre „intenția generoasă” a PDM, nu însă fără a oferi a doua sursă și anume „Raportul de stare al țării” publicat de Centrul Analitic Independent Expert-Grup la 19 octombrie. Raport care arată o altă realitate a economiei R. Moldova, care atestă un ritm lent și un model non-durabil de dezvoltare. Vedeți mai jos selecția de știri.

Vin alegerile // Plahotniuc anunță majorări semnificative de salarii la peste 150.000 de bugetari

La 1 decembrie 2018 intră în vigoare reforma salarizării. Printre domeniile profesionale vizate sunt educaţia, sănătatea, asistenţa socială şi autorităţile publice locale. Astfel peste 150 de mii de bugetari vor avea acum majorări esențiale la salarii lor.
deschide.md

„Salarii bune pentru Moldova”- o nouă reformă marca PDM

Pe ultima sută de metri de mandat a actualului legislativ, în pragul alegerilor parlamentare, Partidul Democrat din Moldova (PDM) lansează un nou proiect – „Salarii bune pentru Moldova”. Anunțul a fost făcut astăzi, 23 octombrie, de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc, de la tribuna PDM.
zdg.md

Reforma salarizării. Vlad Plahotniuc: Niciun angajat în sistemul public nu va primi un salariu mai mic de 2.000 de lei

În 1 decembrie 2018 intră în vigoare reforma salarizării. Prin urmare, niciun angajat în sistemul public nu va primi un salariu mai mic de 2.000 de lei. Printre domeniile profesionale vizate sunt educaţia, sănătatea, asistenţa socială şi autorităţile publice locale.
canal3.md