5.827 vizualizări

Rezultatele sondajului IRI reflectate cu favoruri și triumfalism jurnalistic

Institutul Internațional Republican (IRI) a publicat joi, 9 noiembrie, rezultatele unui sondaj privind preferințele politice ale cetățenilor R. Moldova, rata încrederii în politicieni, precum și a vectorului de dezvoltare preferat. Potrivit cercetării, în topul încrederii populației sunt președintele țării, Igor Dodon (26%), urmat de lidera PAS, Maia Sandu, cu 15% și liderul PPDA, Andrei Năstase, cu 6 la sută. Știrile despre popularitatea politicienilor au fost hârtia de turnesol pentru majoritatea instituțiilor media de la Chișinău. Puterea.info l-a favorizat pe liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, care s-a poziționat abia pe locul șase în topul încrederii, titrând: „SONDAJ. Plahotniuc iese din antirating, iar popularitatea lui Dodon este în cădere liberă”. A-tv.md, instituție media afiliată socialiștilor, a relatat pe o notă triumfală despre rezultatele obținute de PSRM: „Sondaj: PSRM va obține victorie la alegerile parlamentare din 2018”. Tv8.md s-a detașat de preferințe politice, fără a favoriza un anumit candidat sau partid politic, relatând neutru și informativ: „SONDAJ/ Top 10 politicieni din Moldova cu cea mai mare încredere din partea populației”.

SONDAJ. Plahotniuc iese din antirating, iar popularitatea lui Dodon este în cădere liberă

Sondajul realizat de IRI arată că președintele R. Moldova, Igor Dodon, rămâne cel mai popular politician din țară, deși rata de încredere este în scădere. Totodată, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, înregistrează o creștere în sondaj.
puterea.info

/SONDAJ/ Top 10 politicieni din Moldova cu cea mai mare încredere din partea populației

Igor Dodon și Maia Sandu sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor. Cel puțin așa arată un sondaj publicat de Institutului Republican Internațional (IRI).
tv8.md

Sondaj: PSRM va obține victorie la alegerile parlamentare din 2018

Președintele Igor Dodon și Partidul Socialiștilor se bucură de susținerea populației. Astfel, 52 la sută din cetățenii țării au încredere în Igor Dodon și PSRM. Sunt datele sondajului de opinie efectuat de o companie americană.
a-tv.md