3.394 vizualizări

Rezultatele Barometrului de Opinie interpretate prin colaje manipulatoare și titluri triumfaliste

Întrebați cu cine ar vota, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, 23% dintre intervievații în cadrul Barometrului de Opinie Publică (BOP), realizat de Institutul de Politici Publice, au răspuns că ar susține PSRM. Pentru PDM și-ar da votul 7,6%; pentru PAS – 7,4%, iar cu PPDA ar vota 5%. Totodată, în topul celor mai preferați politicieni se regăsesc președintele țării, Igor Dodon, care se bucură de încrederea a 15,6% dintre respondenți, Andrei Năstase, liderul PPDA, în care au încredere 3,3% și Maia Sandu, lidera PAS, în care au încredere 3,2% dintre respondenți.

Rezultatele Barometrului de Opinie Publică făcute publice marți, 4 decembrie, au fost reflectate pe larg în presa de la Chișinău, nu fără anumite derapaje din partea unor  media. Astfel, știrea de la Deschide.md este însoțită de un colaj manipulator, în care Igor Dodon  este contrapus liderilor opoziției, Maia Sandu și Andrei Năstase.  La Publika.md remarcăm un titlu victorios, în care este avantajat PDM: „Al patrulea sondaj de opinie, aceleași tendințe. PDM creşte, iar binomul PAS și PPDA pierde electoratul”. TV8.md a relatat neutru și echidistant, fără a favoriza un anumit politician sau formațiune politică. Vedeți mai jos selecția de știri.

Sondaj BOP // Care sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor

Președintele Igor Dodon se bucură de cea mai amre încredere în rândul cetățenilor Republicii Moldova, acesta este urmat de primarul ales Andrei Năstase și contracandidata lui Dodon de la alegerile prezidențiale - președinta PAS, Maia Sandu
deschide.md

Primele 3 partide și politicienii în care au încredere moldovenii, potrivit Barometrului Opiniei Publice din noiembrie 2018

Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) sunt partidele care se bucură de cea mai mare încredere în rândul alegătorilor, potrivit datelor Barometrului Opiniei Publice (BOP) din luna noiembrie 2018.
tv8.md

Al patrulea sondaj de opinie, aceleași tendințe. PDM creşte, iar binomul PAS și PPDA pierde electoratul

Al patrulea sondaj de opinie, aceleași tendințe. Partidul Democrat se bucură de susținerea a tot mai multor moldoveni, iar binomul PAS și PPDA pierde electoratul. De această dată o confirmă Barometrul Opiniei Publice prezentat astăzi.
publika.md