2.924 vizualizări

Retragerea lui Vlad Plahotniuc de la șefia PDM, o demisie mult-așteptată?

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat luni, 24 iunie, că demisionează de la șefia formațiunii pe care a condus-o în ultimii ani. Într-un mesaj pe Facebook, Plahotniuc notează că, prin această demisie, vrea să-și protejeze partidul de atacurile din partea noii majoritați PSRM-ACUM și care, de facto, sunt îndreptate împotriva sa. Totodată, politicanul a declarat că nu renunță la mandatul de deputat câștigat în alegerile din 24 februarie 2019 în circumscripția din raionul său de baștină, Nisporeni. Retragerea lui Vlad Plahotniuc de la șefia partidului a devenit imediat știrea zilei, însă abordarea subiectului a fost una diferită.  Publika.md a prezentat informația pe o notă subiectivă, folosind o singură opinie – cea a analistului Petru Bogatu, care consideră că, prin retragerea din fruntea PDM, Plahotniuc îi lăsă pe Maia și Andrei fără obiectul muncii”. Kp.md a titrat pe un ton alarmist: „Urgent! Plahotniuc, a demisionat din postul de președinte al Partidului Democrat” și a continuat cu o judecată de valoare: „S-a întâmplat ceea ce se discuta demult”. Europalibera.org a abordat subiectul neutru și fără judecăți de valoare: „Vlad Plahotniuc și-a anunțat demisia de la conducerea PD, dar își păstrează mandatul de deputat”. Vedeți mai jos selecția de știri.

BOGATU: S-a retras Plahotniuc din fruntea PDM și i-a lăsat pe Maia și Andrei fără obiectul muncii

Liderii blocului ACUM ar putea regreta plecarea lui Vlad Plahotniuc de la şefia PDM, asta pentru că binomul PAS-PPDA nu va mai avea cu cine să lupte. De această părere este editorialistul Petru Bogatu.
publika.md

Vlad Plahotniuc și-a anunțat demisia de la conducerea PD, dar își păstrează mandatul de deputat

Vlad Plahotniuc a anunțat că demisionează de la șefia Partidului Democrat. Într-un lung mesaj pe Facebook, Plahotniuc, care se ascunde de zece zile, probabil în străinătate, scrie că, prin această demisie, vrea să-și protejeze partidul de atacurile împotriva sa din partea noii majorități PSRM-ACUM.
europalibera.org

Срочно! Плахотнюк покинул пост председателя Демпартии Молдовы

Случилось то, о чем уже давно говорили. Влад Плахотнюк сообщил о своем уходе на своей официальной странице в социальной сети.
kp.md