4.246 vizualizări

Retragerea cetățeniei lui Băsescu, aprobată de unii jurnaliști și tratată cu ironie de alții

Președintele Igor Dodon a semnat marți, 3 ianuarie, Decretul de retragere a cetățeniei Republicii Moldova, acordată de către Președintele Nicolae Timofti, în 2016, fostului Președinte al României, Traian Băsescu. Potrivit comunicatului de presă difuzat de Președinție, la baza decretului au stat mai multe informații oferite de organele competente, care probează că Traian Băsescu a dobândit cetățenia în mod fraudulos. Și anume, se menționează în comunicat, dar și pe pagina de Facebook a actualului președinte, „domnul Traian Băsescu, fiind supus urmăririi penale pe mai multe capete de acuzație în România, a ascuns acest fapt esențial”. Presa a preluat rapid informația, iar jurnaliștii au relatat de maniere foarte diferite subiectul: unii l-au prezentat ca pe un fapt împlinit, subliniind că Traian Băsescu a obținut cetățenia ilegal, alții l-au tratat cu ironie, calificându-l drept prima „victorie din epoca dodoniană”. Vedeți mai jos știrile.

Prima „victorie” din „epoca dodoniană” a lui 2017, cu care s-au „rezolvat” toate probleme țării: Băsescu a rămas fără cetățenia R. Moldova pe Facebook

Președintele Igor Dodon își continuă tirada de gesturi inutile și fără vreun efect benefic pentru cetățenii R. Moldova. Acesta a semnat, astăzi, decretul de revocare a cetățeniei R. Moldova pentru fostul președinte al României, Traian Băsescu.
evzmd.md

DOC. Dodon a semnat Decretul de retragere a cetățeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat Decretul de retragere a cetățeniei moldovene acordate lui Traian Băsescu.
agora.md

Президент Молдовы Игорь Додон лишил Траяна Бэсеску молдавского гражданства

Как выяснилось в ходе проверок, молдавский паспорт бывший румынский глава государства получил незаконно [фото]
kp.md