5.033 vizualizări

Reținerea lui Veaceslav Ceban de către CNA, prilej de artificii și senzaționalism jurnalistic

Fostul șef al Departamentului Instituțiilor Penitenciare și Viceministru al Afacerilor Interne, Veaceslav Ceban, a fost reținut sâmbătă, 24 iunie, de ofițerii Centrului Național Anticorupție. Acesta este vizat într-un dosar de corupție, în care funcționarului i se incriminează că ar fi urmat să primească prin intermediul finului de cununie zeci de mii de euro mită pentru a intermedia soluționarea un dosar. Presa a reflectat pe larg subiectul, știrile fiind extrem de diferite (de la relatări neutre până la cele tendențioase, în care nu se respectă prezumția nevinovăției). Bunăoară, așa s-a întâmplat în cazul Sputnik.md, care a folosit în știre sintagme tendențioase: „Colonelul care îi mulgea de bani pe deținuți”,  „a ajuns și el după gratii”. Și Mesaj.md a ales o abordare senzaționalistă a subiectului, folosind titlul „Detalii SCANDALOASE în cazul reținerii lui Ceban: De ce este ACUZAT fostul viceministru”. Adevărul.md a avut o abordare neutră, în care s-au evitat artificiile, iar informația s-a relatat echilibrat și factologic. Vedeți mai jos știrile respective:

Scandalos: Ofițerii CNA l-au reținut și pe soțul interpretei Aura

Colonelul care îi mulgea de bani pe deținuți a ajuns și el după gratii. Fostul șef al Departamentului Instituțiilor Penitenciare și fostul ministru adjunct al Afacerilor Interne Veaceslav Ceban a fost reținut sâmbătă aseara de către ofițerii Centrului Național Anticorupție.
sputnik.md

Ex-viceministrul MAI, Veaceslav Ceban, reţinut pentru luare de mită

Ex-viceministrul Ministerului Afacerilor Interne, Veaceslav Ceban, a fost reţinut sâmbătă, 24 iunie, de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie. El este vizat într-un dosar de corupţie.
adevarul.md

Detalii SCANDALOASE în cazul reținerii lui Ceban: De ce este ACUZAT fostul viceministru

Fostul șef al Departamentului Instituțiilor Penitenciare și Viceministru al Afacerilor Interne a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție.
mesaj.md