3.321 vizualizări

Reținerea, în dosarul fraudelor bancare, a unui fost deputat, între presupuneri și nuanțări jurnalistice

Știrea zilei de joi, 25 mai, a venit de la Centrul Național Anticorupție, care a anunțat într-un comunicat de presă că un fost deputat, împreună cu trei reprezentanți ai unui agent economic, au fost reținuți în dosarul fraudelor bancare. Persoanele reținute sunt bănuite de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Presa a preluat rapid informațiile parvenite de la CNA, dar totodată a încercat să afle și numele fostului legislator. Astfel, unele instituții media – cum ar fi portalul Abcnews.md – au relatat despre reținere fără a specifica numele persoanelor implicate. Reporterii de la publicația online Mesaj.md au scris că ar fi vorba de fostul deputat PLDM, Chiril Lucinschi, acest fapt oferindu-le prilej pentru nuanțări în titlu. „Turnură spectaculoasă”, a titrat Mesaj.md. În acelaști timp, Agora.md a menționat că „presupusul” deputat ar fi Chiril Lucinschi, dar că informația n-a fost confirmată și nici infirmată, întrucât mai mulți deputați s-au abținut de la comentarii la acest subiect. Vedeți mai jos selecția de știri.

Noi reţineri în dosarul fraudelor bancare. Trei persoane, inclusiv un fost deputat, au fost reţinute

Un fost deputat în Parlamentului Republicii Moldova a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, în dosarul fraudelor de la BEM, Banca Socială şi Unibank.
abcnews.md

Fostul deputat Chiril Lucinschi ar fi fost reținut în dosarul BEM. Ce spun parlamentarii

Un fost deputat a fost reținut cu puțin timp în urmă în dosarul fraudelor de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Se presupune că este vorba de fostul deputat PLDM, Chiril Lucinschi.
agora.md

Turbură spectaculoasă în dosarul FRAUDELOR BANCARE: Fostul deputat PLDM, Chiril Lucinschi, REȚINUT de CNA!

Un fost deputat în Parlament şi doi reprezentanţi ai unui agent economic au fost reţinut în dosarul fraudelor de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Ei sunt bănuiţi de spălare de bani, fapt ce a cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari celor trei entităţi bancare.
mesaj.md