3.264 vizualizări

Restabilirea accesului la terenuri pentru locuitorii raionului Dubăsari: succes al Guvernului sau „o nouă dezamăgire”?

Din 1 august, locuitorii raionului Dubăsari vor putea avea acces liber la terenurile agricole care le aparțin. Conform comunicatului de presă emis luni, 23 aprilie, de Guvernul Republicii Moldova, accesul cetățenilor la propriile terenuri a fost negociat cu autoritățile transnistrene pentru o perioadă de 20 de ani. Presa a relatat amplu acest subiect de interes, însă a făcut-o într-o manieră diferită. Timpul.md a titrat pe o notă optimistă: „Problemă rezolvată pentru cel puțin 20 de ani – agricultorii din raionul Dubăsari au acces liber la pământul lor”, în timp ce Deschide.md a scos în prim-plan poziția critică a fermierilor: „Chișinăul anunță un nou termen pentru accesul la pământurile din Dubăsari. Fermierii nu cred în el”. Deschide.md face referire la declarațiile unui fermier care susține că această promisiune le-a fost făcută încă în luna februarie 2018: „noi am rămas dezamăgiți din nou…nu mai credem în nicio dată”. Moldpres.md a adoptat o poziție neutră: „Guvernul a soluționat pentru un termen de 20 de ani problema terenurilor din stânga Nistrului aparținând raionului Dubăsari”.

Problemă rezolvată pentru cel puțin 20 de ani – agricultorii din raionul Dubăsari au acces liber la pământul lor

Accesul la loturile de pământ care aparțin fermierilor din raionul Dubăsari a fost restabilit, în urma unor negocieri eficiente între Chişinău şi Tiraspol.
timpul.md

Guvernul a soluționat pentru un termen de 20 de ani problema terenurilor din stânga Nistrului aparținând raionului Dubăsari

Ca rezultat al eforturilor Guvernului Republicii Moldova în cadrul negocierilor purtate între Chișinău și Tiraspol, s-a reușit restabilirea accesului la loturile de pământ care aparțin proprietarilor din raionul Dubăsari, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare
moldpres.md

Chișinăul anunță un nou termen pentru accesul la pământurile din Dubăsari. Fermierii nu cred în el

După intervenţia recentă a portalului DESCHIDE.MD, Biroul de Reintegrare a efectuat azi o vizită la Dubăsari pentru a le comunica fermierilor faptul că „a fost obținut în premieră accesul necondiționat al proprietarilor terenurilor agricole pentru un termen de 20 de ani, cu începerea utilizării din 1 august 2018 și eliberarea certificatelor în perioada imediat următoare”.
deschide.md