3.237 vizualizări

Referendumul propus de PDM pentru ziua alegerilor parlamentare, de la senzațional la… fapt împlinit

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a propus marți, 13 noiembrie, organizarea unui referendum în ziua alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, pentru optimizarea Legislativului. Așadar, potrivit PDM, cetățenii ar trebui să-și expună părerea despre reformarea structurii Parlamentului prin reducerea numărului de deputați de la 101 la 61 și oferirea controlului asupra deputaților. Anunțul lui Vlad Plahotniuc a fost difuzat intens de mass-media, iar știrile au fost dintre cele mai diverse. Curentul.md a catalogat anunțul PDM, drept senzaționalist, titrând: „Inițiativă-bombă a PDM: Reducerea numărului de deputați de la 101 la 61”. Jurnaliștii de la Sputnik.md au relatat despre subiect ca fiind deja un fapt împlinit și abia spre finalul știrii s-a menționat că este vorba despre o inițiativă de organizare a unui referendum. TV8.md a relatat neutru și echidistant.

Inițiativă-bombă a PDM: Reducerea numărului de deputați de la 101 la 61

Partidul Democrat din Moldova (PDM) va veni cu o inițiativă de organizare și desfășurare a unui referendum, concomitent cu alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.
curentul.md

PDM vrea să organizeze un referendum privind optimizarea Legislativului în aceeași zi cu alegerile parlamentare

Vlad Plahotniuc a anunțat că partidul Democrat planifică să inițieze un referendum în aceeași zi cu alegerile parlamentare pentru a întreba cetățenii despre reforma optimizării Legislativului.
tv8.md

Numărul deputaților din Parlamentul Moldovei va fi redus de la 101 la 61

Potrivit liderului PD, reforma va viza reducerea numărului de deputați din Parlamentul Republicii Moldova cu 40, de la 101 la 61 și introducerea dreptului cetățeanului de a demite deputatul care nu-și onorează obligațiunile.
sputnik.md