4.282 vizualizări

Protestul PSRM în fața Comisiei Electorale Centrale: eșec sau victorie?

Mai mulți reprezentanți și simpatizanți ai PSRM au protestat luni, 11 februarie, în fața Comisiei Electorale Centrale (CEC). Socialiștii și-au scos susținătorii în stradă după ce au fost avertizați de CEC că folosesc resursele administrative ale Președinției în campania electorală pentru Parlament. Aceștia, însă, au ripostat că de resursele administrative profită democrații și au cerut excluderea din cursă a premierului Pavel Filip și a președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

A-tv.md a relatat subiectul unilateral și exclusiv din perspectiva socialiștilor: „Bătrîncea: Noi anunțăm protest permanent! (VIDEO)”. Și Publika.md i-a conferit evenimentului o conotație negativă, doar că a făcut-o prin propria sa optică, îndreptând-o contra socialiștilor: „PSRM, protest eșuat la CEC: Potrivit poliției, la protest au fost 1500 de persoane”. TV8.md a relatat echidistant și neutru, oferind spațiu de emisie mai multor surse și întregind astfel tabloul protestului, fără a favoriza sau defavoriza pe cineva. Vedeți selecția de știri.

Батрынча: Мы объявляем постоянный протест! (ВИДЕО)

Слуги Демократической партии объединились и требуют снять с выборов единственную легитимную политическую силу в Молдове, способную изменить жизнь граждан и ситуацию в стране к лучшему – Партию социалистов.
a-tv.md

VIDEO/ Socialiștii au protestat față de avertismentul pe care l-au primit de la CEC. Ce spune președinta instituției

ndignați că CEC-ul i-a sancționat pentru folosirea resurselor administrative ale Președinției, socialiștii au protestat în fața instituției.
tv8.md

PSRM, PROTEST EŞUAT LA CEC: Potrivit poliţiei, la protest au fost 1.500 de persoane

PSRM, PROTEST EŞUAT LA CEC: Potrivit poliţiei, la protest au fost 1.500 de persoane Luni, 11 Februarie 2019 17:04 PUBLIKA.MD 3 Comentarii Embed: Au anunţat un protest spontan de amploare, însă au fost de şase ori mai puţini oameni decât se aşteptau. Este vorba despre reprezentanţii Partidului Socialiştilor, care s-au adunat astăzi în faţa Comisiei Electorale Centrale, nemulţumiţi că instituţia l-a avertizat pe şeful statului, Igor Dodon, care este liderul informal al formaţiunii, să nu se mai implice în campania electorală.
publika.md