4.348 vizualizări

Protestul profesorilor în vizorul presei

Profesorii din toată țara au reluat marți, 28 martie, acțiunile de protest. Adunate în fața clădirii Guvernului, cadrele didactice au cerut, din nou, majorarea cu 50 la sută a salariului și au amenințat că vor întrerupe procesul de studii, dacă revendicarea nu le vai satisfăcută. Presa a stat cu ochii pe protestul dascălilor și a relatat despre acesta în știrile de peste zi. Titlurile au fost dintre cele mai diverse, însă toate au scos în prim-plan revendicările profesorilor. Astfel, „Jurnal de Chișinău” a realizat un material cu titlul ,,Ați adus reforme din Europa, dar salarii din Africa!”, portalul Independent.md și-a intitulat relatarea ,,Protest la Guvern: Profesorii cer majorarea salariilor, indemnizațiilor și burselor”, iar Realitatea.md a subliniat nemulțumirea cadrelor didactice, care sunt gata să-și sisteze activitatea lor, deci și pe a elevilor: ,,Profesorii sunt hotărâți să întrerupă procesul de studii dacă nu le vor fi majorate salariile”. Vedeți mai jos selecția de știri.

FOTO // ,,Ați adus reforme din Europa, dar salarii din Africa!”

Principala revendicare a cadrelor didactice este majorarea cu 50% a salariului. ,,Ne cerem dreptul la un trai decent. Nu avem cu ce ne întreține copiii.
jurnal de chisinau

Protest la Guvern: Profesorii cer majorarea salariilor, indemnizaţiilor și burselor

Pedagogii au reluat acțiunile de protest. După mitingul de joi în fața Parlamentului, sindicatele din domeniul educației ies și astăzi la protest. Acțiunea de protest începută săptămâna trecută continua astăzi.
independent.md

VIDEO - Profesorii din toată țara, din nou în stradă! Ei amenință cu întreruperea procesului de studii, dacă nu vor primi salarii mai mari cu 50%

Profesorii nu cedează! După ce săptămâna trecută au protestat două zile consecutiv, astăzi, sute de oameni s-au adunat, din nou în fața Guvernului și au cerut un spor la salarii.
realitatea.md