4.600 vizualizări

Protestul de la Comrat, între omisiune jurnalistică și nerespectarea regulei celor două surse

La Comrat, un grup de protestatari a cerut marți, 4 iulie, demisia a trei deputați ai Adunării Populare, care, deși au fost aleși ca independenți, ulterior au aderat la Partidul Democrat. Este vorba despre Mihail Manolov, Vitali Cebanu şi Serghei Cernev. Oamenii s-au arătat nemulțumiți de activitatea Adunării Populare a Găgăuziei și susțin că acești deputați nu-i mai reprezintă, cerându-le să fie retrași. Presa de la Chișinău a relatat în decursul zilei de astăzi despre evenimentele de la Comrat. Portalul Noi.md a realizat o știre, însă întâmplător sau nu, a omis detaliul referitor la afilierea politică a celor trei deputați, iar presa apropiată PDM-ului, în general, a omis subiectul de pe agenda zilei. Portalul Gagauzinfo.md a relatat amplu opinia protestatarilor, însă nu au dat reacția celor de la PDM. Portalul Unimedia.info a fost cel mai aproape de rigorile jurnalistice referitor la regula celor două surse și a menționat că reprezentanții PDM din teritoriu nu au comentat acuzațiile. Vedeți mai jos selecția de știri.

La Comrat se cere demisia a trei deputaţi din APG

Marţi, la Comrat s-a desfăşurat o acţiune de protest pentru demiterea unor deputaţi din Adunarea Populară a Găgăuziei (APG).
noi.md

(video) Proteste la Comrat. Zeci de oameni au cerut demisia deputaților Adunării Populare a Găgăuziei, care au aderat la PDM

În Comrat au avut loc ieri, 4 iulie, proteste în care s-a cerut demisia membrilor ai Adunării Populare a Găgăuziei, care, deși au fost aleși ca independenți, ulterior au aderat la Partidul Democrat.
unimedia.info

Федор Добров: Не для того мы создавали автономию, чтобы в НСГ попали люди «без роду и без племени»

Гагаузская автономия создавалась не для того, чтобы в Народное собрание притаскивали людей «без роду и без племени», заявил общественный деятель Федор Добров на митинге, участники которого потребовали отставки депутатов, близких к Демпартии.
gagauzinfo.md