5.017 vizualizări

Propunerea de a declara anul 2018 – Anul Unirii, între replici tăioase și scandal

Liberala Alina Zotea a propus în plenul Parlamentului, vineri, 15 decembrie declararea anului 2018 drept Anul Unirii, însă propunerea nu a fost susținută. Alina Zotea a propus crearea unei comisii speciale, din care să fie excluse partidele de stânga – PCRM și PSRM – și care să elaboreze un plan de acțiuni dedicate centenarului Marii Uniri. În replică, democratul Marian Lupu i-a spus că niciun partid nu are drept să indice unei fracțiuni să intre în componența unei comisii sau nu. Presa a sesizat replicile deputaților, iar peste zi acesta au devenit știre. Astfel, website-ul Noi.md a titrat că „Alina Zotea „l-a scos din fire” pe Marian Lupu”. Website-ul Democracy.md și a pus miza pe replicile belicoase, menționând: „Scandal în Parlament: Lupu: O să începem noi să indicăm unde trebuie să fie PL-ul și unde nu”. Portalul Unimedia.info a relatat pe un ton echilibrat despre schimbul de replici dintre cei doi deputați. Vedeți mai jos știrile.

Alina Zotea "l-a scos din fire" pe Marian Lupu

Deputații liberali au propus și în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului declararea anului 2018 drept an al Unirii, transmite NOI.md.
NOI.MD

(stop cadru) PL propune ca 2018 să fie anul „Unirii” și să se creeze o comisie specială. Lupu: „O să începem noi să indicăm unde trebuie să fie PL-ul și unde nu”

Fracțiunea Partidului Liberal a propus astăzi în cadrul ședinței ca anul 2018 să fie declarat anul „Unirii”. De asemenea, au propus și crearea unei comisii pentru elaborarea unui plan de acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri, din care să facă parte fracțiunile PL, PLDM, PDM și PPEM.
unimedia.info

VIDEO// Scandal în Parlament! Lupu: O să începem noi să indicăm unde trebuie să fie PL-ul și unde nu

Fracțiunea Partidului Liberal a propus astăzi în cadrul ședinței ca anul 2018 să fie declarat anul „Unirii”. De asemenea, au propus și crearea unei comisii pentru elaborarea unui plan de acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri, din care să facă parte fracțiunile PL, PLDM, PDM și PPEM, relatează Democracy.MD.
democracy.md